<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Beursvloer Voorschoten brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Foto: pr
Beursvloer Voorschoten brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Foto: pr
Regio nieuws

De Beursvloer, vraag en aanbod met gesloten beurs

Verenigingen en instellingen krijgen steeds vaker met een lager bedrag aan subsidie te maken. Aan bedrijven wordt steeds vaker gevraagd of ze ook maatschappelijk betrokken zijn. De Beursvloer die Voorschoten Voor Elkaar in september gaat organiseren is een manier om beide partijen bij elkaar te brengen.

Door: Sandra de Jong

Heeft jouw bedrijf Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap hoog in het vaandel staan? Krijgt jouw vereniging of stichting niet alle klussen geklaard? Tijdens de 1e Beursvloer op donderdag 28 september 2017 in het House of Vision aan de Rouwkooplaan 5 in Voorschoten matchen we vraag en aanbod, met gesloten beurs. Ons doel is zoveel mogelijk matches te maken. Doe jij ook mee?

De Beursvloer Voorschoten is een initiatief van Voorschoten Voor Elkaar . Het is een zeer succesvol concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. Het is een netwerk evenement waarbij maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten in een informele dynamische sfeer. Ze gaan met elkaar in gesprek en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Hierdoor worden nieuwe contacten opgedaan en samenwerkingsverbanden gerealiseerd.

Matchen van vraag & aanbod
De Beursvloer brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Bedrijven en organisaties bedenken voorafgaand aan de beurs wat zij voor elkaar kunnen betekenen, want wisselwerking is een belangrijk element. Organisaties vragen namelijk niet alleen, zij bieden ook een tegenprestatie aan.

Wat de een overheeft of wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. Zo ontstaan samenwerkingsverbanden die voor beide partijen winst opleveren. Maatschappelijke organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om iets voor elkaar te krijgen. De hulpvragen van stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven variëren van het beschikbaar stellen van een vergaderruimte tot het verlenen van juridisch of commercieel advies. Bij de beursvloer draait het nu juist niet om de traditionele langdurige vrijwilligersrelatie maar om projectmatige, afgeronde vraag naar klussen, ondersteuning, projecten, etc. Voor bedrijven dé kans maatschappelijk van betekenis te zijn.

Voorbeelden vraag & aanbod
Een buurthuis heeft geen geld voor de aanschaf van nieuwe computers. Een bedrijf dat zijn computers vervangt biedt de afgeschreven apparatuur aan en mag een feest geven in het buurthuis.
Twee verenigingen helpen elkaar verder door een deal te maken om vrijwilligers met elkaar uit te wisselen op de toekomstige evenementen die zij gaan organiseren.
Een ICT-bedrijf helpt een sportvereniging bij het opzetten van een databasesysteem. In ruil daarvoor organiseert de sportvereniging een clinic tijdens het teamuitje van het bedrijf.

Aanmelden
Aanmelden kan op www.beursvloervoorschoten.nl. Voor vragen en informatie kunt u bellen naar Sandra de Jong, projectmanager bij Voorschoten Voor Elkaar via (06) 14 62 67 58 of stuur een e-mail naar sandra@voorschotenvoorelkaar.nl. De Beursvloer hanteert het principe van vol = vol, dus wees op tijd met de aanmelding. Deelname is kosteloos. Zorg dat je er bent én gezien wordt op donderdag 28 september 2017.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten