Afbeelding

Avanti presteert op NK JazzDance

Algemeen Sport

Voorschoten - Evenals vorig jaar is het ook dit jaar wederom gelukt door de C13 van Avanti om een finaleplaats te bemachtigen op het NK JazzDance in Rotterdam Ahoy.

De dansgroep van vorig jaar moest vanwege hun leeftijd doorgeschoven worden naar een hogere groep en een nieuwe groep dames maakte hun intrede in de C13. Een wedstrijdgroep waarbij de leeftijd van de deelnemers maximaal 13 jaar mag zijn. Deze nieuwe groep heeft twee dames van negen en twee dames van elf jaar in hun gelederen en de rest is 10 lentes oud; echt een hele jonge groep dus gezien de maximaal toegestane leeftijd.

Maar deze dames hebben het toch maar even mooi waargemaakt. Van alle landelijke voorrondes, waar bijna 70 dansteams zich voor hadden ingeschreven, werden zij landelijk gezien uiteindelijk negende met een paar honderdste verschil ten opzichte van de eerstvolgende bovengelegen plaatsen. Maar door dit mooie behaalde resultaat mochten zij toch afreizen naar het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam Ahoy.

Op het grootste en hoogste wedstrijddansevenement van Nederland, genaamd Fantastic Gymnastics, behaalde deze wel heel jonge generatie onder leiding van Jitske Bergsma en Sabine Derogee (op deze dag werd de groep mede ondersteund door Anna & Daisy) met trots en fier een schitterende zesde plaats.

Het onmogelijke hebben zij gezamenlijk mogelijk gemaakt. Bij deze wil ik dan ook iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet die de weg naar deze droomfinale voor deze jonge dames hebben waargemaakt. In één woord: "FANTASTIC".

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 25 minuten geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 30 minuten geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 33 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 6 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 17 uur geleden