Voorbeeld van tijdelijke woningen aan de Sumatralaan in Leiden. (bron: Finch Bouw)
Voorbeeld van tijdelijke woningen aan de Sumatralaan in Leiden. (bron: Finch Bouw)

Aanmelden inspraakavond tijdelijke woningen Voorschoterweg

Algemeen Regio nieuws

Leiden - In Leiden worden dit najaar op vier locaties in de stad ongeveer 170 tijdelijke woningen gebouwd. Deze woningen bieden aan een kleine driehonderd personen woonruimte en zijn beschikbaar voor alle woningzoekenden. Aan de Voorschoterweg, naast de waterzuivering van het Hoogheemraadschap van Rijnland Leiden zullen 100 tijdelijke woningen komen, de woningen worden daar voor een periode van 10 jaar geplaatst.

Op donderdag 29 juni, 19.30 - 21.30 uur is er voor omwonenden in Leiden en Voorschoten een informatieavond in De Lepelaar, Apollotoren 2 in Leiden.

Er zullen aan de  Voorschoterweg  circa 76 eenpersoons- en 24 meerpersoonswoningen worden geplaatst.  In een carré-opstelling van twee en drie bouwlagen met een binnentuin. De tijdelijke woonunits voldoen aan de eisen die zijn gesteld omtrent geluid, isolatie en uitstraling. Het terrein aan de Voorschoterweg ligt naast de waterzuivering en is eigendom van het Hoogheemraadschap van Rijnland Leiden. De locatie wordt tijdelijk ter beschikking gesteld voor een periode van 10 jaar. Na deze periode  kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere locatie in de stad.

De gemeente Leiden heeft in samenwerking met woningcorporaties De Sleutels en Ons Doel het plan voor de tijdelijke woningbouw uitgewerkt. De inrichting van de locatie is tot stand gekomen in overleg met de klankbordgroep van betrokken bewoners en organisaties.

Op dit moment maakt de gemeente Leiden samen met De Sleutels en Ons Doel afspraken over het beheer, onderhoud en de begeleiding van de toekomstige bewoners.

 Aanmelden voor de informatieavond via: J.Hebbes@leiden.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9