Voorschotense Victor Hevel , voetbalprof op Cyprus. Foto: met dank aan ADOfans.nl
Voorschotense Victor Hevel , voetbalprof op Cyprus. Foto: met dank aan ADOfans.nl

Hector Hevel : Voorschotense voetbalprof op Cyprus

Algemeen

Hector Hevel (21) begon op jonge leeftijd met voetballen bij Voorschoten'97. Al meteen vielen zijn prestaties op, waarna ADO Denhaag zich in 2004 meldde voor de middenvelder. Hij verkaste naar het Zuiderpark, waarmee hij het voorbeeld volgde van zijn vader, die in het verleden ook al de kleuren van de club uit de Residentie verdedigde.

door: Hans Douw

Voorschoten - Hector doorliep alle jeugdelftallen van ADO en maakte als 16-jarige zijn debuut voor de beloften. Op vrijdag 24 oktober 2014 schreef hij geschiedenis, toen hij in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht voor ADO debuteerde in de Eredivisie. In de jaren die volgden zat hij dicht tegen de basis aan, maar bleef het bij een aantal invalbeurten. In het afgelopen najaar kwam hij regelmatig in actie in de hoofdmacht, totdat AEK Larnaca zich meldde. De topclub uit Cyprus wilde hem per direct overnemen en Hector zag een buitenlands avontuur wel zitten. De rest is geschiedenis. In de maanden die volgden veroverde hij een basisplaats en inmiddels is zijn contract bij Larnaca verlengd.

'In het begin moest ik wennen aan de omstandigheden, maar toen ik eenmaal aan spelen toe kwam scoorde ik en kreeg ik snel een basisplaats. Sindsdien heb ik vrijwel alles gespeeld. Wij zijn uiteindelijk tweede geworden in de strijd om het landskampioenschap, waarbij wij tot een paar wedstrijden voor het einde zicht hadden op de titel. Dat betekent wel dat wij ons geplaatst hebben voor de Europacup. Dat is voor mij een primeur, dat vind ik erg leuk. De eerste voorronde is eind juni, daarom zijn wij nu al in training gegaan.

Op Cyprus is het erg warm in de zomer, daarom hebben wij een deel van de oefencampagne in Polen afgewerkt. Bij Larnaca zit een Spaanse coach en zitten elf Spaanse voetballers. Dat is voor mij een voordeel, omdat ik Spaans bloed bezit via mijn moeders kant. Ik speel aan de linkerkant op het middenveld. Ik ben daarbij aanvallend ingesteld, omdat wij zonder buitenspelers spelen.

Wij trainen op Cyprus 's morgens vroeg, omdat het niet verstandig is midden op de dag te voetballen. Dat betekent dat ik altijd snel klaar ben en de rest van de dag kan benutten om uit te rusten en de omgeving te verkennen.

Wat ik aan Voorschoten mis, is de reuring. Als ik thuis in de Vlietwijk naar buiten loop, kom ik bekenden tegen om een praatje mee te maken. Hier in Larnaca is het stiller, zeker in de winter. Cyprus is een echt vakantie-eiland, zeker in het najaar is het rustig.

Wij willen het komende seizoen zo ver mogelijk komen in de Europacup en natuurlijk proberen het landskampioenschap te veroveren. Wij zijn daar nu heel dicht bij geweest, dat smaakt naar meer. Persoonlijk hoop ik mij uiteraard nog verder te verbeteren.

Ja, ik heb nog regelmatig contact met mijn oude teamgenoten van ADO Den Haag. Ik ben heel erg blij dat zij het seizoen zo goed hebben afgesloten en ook volgend jaar weer in de Eredivisie spelen.'

Wil je de verrichtingen van Hector Hevel op Cyprus volgen, dan kan dat via de http://nl.soccerway.com/teams/cyprus/aek-larnaca/524/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 6 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 8 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 8 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 9 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 9 uur geleden 1