Foto: Dorine staat tweede van rechts op de onderste rij (met zwarte haarband). Fotograaf: Rob Abendroth
Foto: Dorine staat tweede van rechts op de onderste rij (met zwarte haarband). Fotograaf: Rob Abendroth

Voorschotense Dorine Goemans met HGC landskampioen Meisjes A

Algemeen Sport

Voorschoten – Dorine Goemans uit Voorschoten is afgelopen weekend landskampioen met meisjes A1 van HGC geworden. Voor het eerst in de geschiedenis van het Wassenaarse HGC behaalde een A team de titel in de hoogste jeugdklasse van de hockeycompetitie.

De finale werd gespeeld tegen Amsterdam, de landskampioen van vorig jaar. Een spannende wedstrijd eindigde in 0-0 en dus werd het duel beslist met shoot outs . Met 3-2 ging de landstitel naar HGC. Dat was voor HGC-voorzitter Tjeerd Boven, reden om het team collectief te benoemen tot Gazelle van HGC. Het was voor het eerst dat een jeugdteam deze benoeming kreeg. Coach Yara Casteleijn nam de bijbehorende gegraveerde karaf in ontvangst. 

Dorine is geboren en getogen in Voorschoten. Ze speelde 8 jaar bij MHC Forescate, vanaf de F-jes tot en met B1 en trainde de E-tjes. Op 14-jarige leeftijd werd ze voor het districtsteam Zuid-Holland B gekozen waar de beste speelsters van de provincie in een bepaalde leeftijdscategorie spelen. Om door te kunnen groeien koos Dorine ervoor over te stappen naar HGC waar zij als centrum spits speelt. De club speelde enkele klassen hoger en in het team speelden veel vriendinnen van school. Wat is haar droom op hockeygebied? 'Als kind wilde ik in het Nederlands Elftal natuurlijk, maar tegenwoordig stel ik mijn doelen per jaar. Begin dit jaar wilden we de play-offs halen en nu hebben we de finale gewonnen. Maar de droom van hoofdklasse en het Nederlands elftal blijft in mijn hoofd!'

Het jaar kan voor Dorine sowieso niet meer stuk. De 18-jarige is net geslaagd voor het VWO en ze gaat na de vakantie geneeskunde studeren in Leiden.

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 12 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 14 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46