Afbeelding

Wassenaar geeft op korte termijn geen duidelijkheid over fusie intentie

Algemeen Politiek

Voorschoten - Op korte termijn is er geen duidelijkheid te verwachten over een fusie met Wassenaar.

In de raadsvergadering van de gemeente Wassenaar, afgelopen maandag 27 juni is naar aanleiding van een motie van Hart voor Wassenaar de brief van het college van Voorschoten aan het college van Wassenaar besproken. In de brief vraagt het college van Voorschoten aan Wassenaar om duidelijkheid te verschaffen over een eventuele fusie met Voorschoten.

Fractievoorzitter Henri Hendrickx van Hart voor Wassenaar is aanwezig geweest bij het Dorpsgesprek in Voorschoten van 27 juni en uit zijn verwondering over het dat Voorschoten het idee leeft dat Voorschoten invloed zou kunnen hebben met wie Wassenaar in de toekomst zou willen fuseren. 'Voorschotense emoties dreigen een sterke invloed te hebben op de zelfstandigheid van Wassenaar'.
'Mede gezien de urgentie die uit de brief spreekt om op korte termijn duidelijkheid te verschaffen stelt Hart van Wassenaar met de motie voor, op de brief van Voorschoten te reageren met de mededeling dat Wassenaar voorstander is om zelfstandig te blijven en dat een fusie met Voorschoten dan wel een andere gemeente niet aan de orde is.

Burgemeester Aptroot vatte het standpunt van het college van Wassenaar samen door te stellen dat het college van Wassenaar besluiten zal nemen op het moment dat het Wassenaar uitkomt. Daarbij zal het niet een besluit alleen van het college zijn, maar een besluit dat door de raad zal worden gedragen. 'Nu snel reageren doet geen recht aan de situatie waarin Wassenaar zich nu bevindt'.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 8 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 10 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 12 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10