Mimi staat voor leuk, eigenwijs en een beetje gek. Het proeflokaal van de Versmarkt aan de Veurseweg blijkt een hit. Foto: pr
Mimi staat voor leuk, eigenwijs en een beetje gek. Het proeflokaal van de Versmarkt aan de Veurseweg blijkt een hit. Foto: pr

Proeflokaal Mimi: ontzettend lékker en eigenwijs

Algemeen Ondernemer in beeld

Advertorial
Zeven maanden oud is ze, het nieuwe zusje van de Valk Versmarkt: Mimi. En het food- en lifestyle proeflokaal groeit. Met de verse ingrediënten uit de Versmarkt, gecombineerd met de professionele creativiteit van het personeel en een bijzondere inrichting, staat Mimi voor een heerlijk ontbijt, zalige lunch, uitgebreide borrel en vooral lekker ontspannen!

Voorschoten – Mimi zit direct naast de Valk Versmarkt aan de Veurseweg. Ze is het initiatief van Alice van der Valk en Mark Vonk, wijninkoper van Van der Valk exclusief. 'Na de opening van de Versmarkt, hebben we regelmatig zitten sparren. Hier moeten we meer mee doen. Langzamerhand kwam het idee voor een proeflokaal met de producten van de Versmarkt en in december 2016 werd Mimi geboren', vertelt Mark.

Van tosti tot kreeft
Mimi staat voor leuk, eigenwijs en een beetje gek. 'Zeg maar van tosti tot kreeft', lacht Daniëlle Flaman. Zij doet de marketing. 'Mimi is echt voor alles en iedereen en natuurlijk zijn alle producten dagvers. Mimi is niet in een hokje te stoppen, maar ze heeft nog het meeste weg van een brasserie. De keuken met aan het roer chefkok Luuk Brouwer (ex Upstairs) is een combinatie van Europese en Aziatische invloeden. Van Thom Kai Kai, fish and chips, broodje bal tot oesters.' Naima Fawzi (ex Villa La Ruche) heeft de dagelijks leiding over de enthousiaste bedieningsbrigade.

Glutenvrij en suikervrij
Mimi heeft ruimte voor 60 personen en is dagelijks geopend voor ontbijt, koffietafel, lunch, borrel en, op aanvraag, diner. Lunchen met zijn tweeën of met een groep en zelfs een walking groepslunch, ideaal voor ongedwongen samen praten en eten. 'De lunchkaart biedt voor elk wat wils', gaat Mark verder. 'Wij werken uitsluitend met dagverse producten en de kaart wordt daarop aangepast. 'Weekly celebrations' zijn bij Mimi niet meer weg te denken . En wat denkt u van Bubbly Thursday of Lobster Monday. Mimi is flexibel in haar gerechten, afhankelijk van de tijd van het jaar maar ook glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, alles kan.' Mimi heeft bijzondere broodjes, heerlijke salades, soepen, verrukkelijk vers gebak, private label koffie, huisgemaakte verse sappen, bijzondere theeën en natuurlijk een zeer grote collectie bijzondere wijnen!
Trendy wijnen
'Dat kun je wel zeggen', lacht Mark. Als inkoper heeft hij de eerste keus. 'Van huiswijn onder een private label tot bijzondere Franse Bordeaux maar ook wijnen uit andere prominente landen als Afrika, Zuid-Amerika en Australië en natuurlijk Spaanse, Italiaanse en Franse wijnen. Regelmatig organiseren wij hier (wijn)workshops. Proeverijen, in de stijl van Mimi, met een lekker hapje erbij. Echt trendy is de enomatic, wijn van de tap zeg maar. We hebben 25 verschillende soorten. Dus wil je een half glaasje, of zelfs maar een slokje, dan kan dat zonder dat er een fles hoeft worden open gemaakt.

Lifestyle
Maar wat wellicht het allereerste opvalt, is de bijzondere inrichting. 'Alles is van de hand van Alice van der Valk', zeggen Mark en Daniëlle. 'En alles is te koop. Van de tafel en stoelen tot de glazen en borden, spiegels, kussens, kasten, banken, kaarsen, noem maar op.' Komen er nog meer kinderen? 'Binnenkort hopen we elke dag voor diner open te zijn en komt er nog een pannenkoekenhuis, Welness en een natuurboerderij maar daarover later.'

Proeflokaal Mimi
Veurseweg 214
Voorschoten
071-5613736
proeflokaalmimi.nl

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 minuten geleden
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 17 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 19 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 19 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 22 uur geleden 2