Eva Vonk (l) en Simone Bettonvil zijn de drijvende kracht achter Restaurant Upstairs. 'Kom ook eens dineren op ons dakterras', nodigen beide dames uit. Foto: René Zoetemelk
Eva Vonk (l) en Simone Bettonvil zijn de drijvende kracht achter Restaurant Upstairs. 'Kom ook eens dineren op ons dakterras', nodigen beide dames uit. Foto: René Zoetemelk

Upstairs is verrassend trendy en toegankelijk

Algemeen Ondernemer in beeld

Advertorial

Samen zijn ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in Restaurant Upstairs. Maître-sommelier Eva Vonk, haar assistente Simone Bettonvil en het jonge gedreven team hebben maar één ding voor ogen: de gasten een fantastische culinaire avond bezorgen. En als het kan, buiten op het grote dakterras, dat nog lang niet door iedereen in Voorschoten is ontdekt.

Voorschoten - 'Dit is eigenlijk een uniek plekje', vertellen ze. 'Het terras ligt op het westen en dus kun je hier heel lang genieten van de avondzon en het weidse uitzicht over landgoed De Horsten met straks de natuurspeeltuin en de dierenweide hier vlak voor de deur. Een avond op niveau!'

Zomer in de bol
En met de zomer in het vooruitzicht heeft de nieuwe chef-kok Remco Crispijn een passende kaart met frisse gerechten gemaakt. 'Remco werkt ruim 8 jaar in Upstairs en nam in januari het stokje over van Luuk Brouwer. Wij hebben hier boven een complete eigen keuken. Gasten in het restaurant kunnen alles zien. De keuken is Frans georiënteerd en bestaat uit kleine gerechten waar Remco zijn eigen draai aan geeft zoals bijvoorbeeld de tournedos met eendenlever of de salade met kreeft. Maar een gewone zalm is ook mogelijk. Huisgerookt uiteraard. Glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, vegetarisch, veganistisch, alles kan! De kaart is geïnspireerd door de aanvoer van de markt waarbij biologische en duurzame producten de voorkeur hebben en waarin het seizoen tot zijn recht komt. De komende maanden hebben we dus volop de zomer in de bol!

Toegankelijk
Upstairs, de naam zegt het al, is te vinden op de eerste verdieping. 'De trap op', lachen Eva en Simone. 'Maar we hebben hier ook een lift dus het restaurant voor iedereen toegankelijk. Het terras is voor rolstoelgebruikers wel wat lastiger.' Maar Upstairs is op een andere manier ook toegankelijk. 'Toen Upstairs begon dachten mensen 'dat kan ik niet betalen'. Ze kwamen daarom niet eens. Maar dat beeld klopt niet. Er is al een driegangenmenu voor € 27,50 en een viergangenmenu voor € 35,-. Ons motto is 'culinair genieten voor een eerlijke prijs.' En de wijnvoorraad is meer dan uitgebreid te noemen. Meer dan 300 soorten uit de oude en nieuwe wereld. 'Bij elk menu is een speciaal wijnarrangement mogelijk. Wij adviseren daar graag in. En we hebben zelfs aan de Bob gedacht, wie moet rijden krijgt van elke wijn een slokje in plaats van een glas. Overigens is er ook een speciaal arrangement met overnachting in het hotel.' Het gezellige en trendy ingerichte restaurant is uiteraard ook te reserveren voor vergaderingen, feesten en partijen, ook het terras waar ruimte is voor 40 personen.

Gastvrijheid staat bij ons voorop
'Het gaat ons vooral om de gastvrijheid', zeggen Eva en Simone. 'We zeggen wel eens, als je in de horeca werkt, heb je honderden beroepen. Van entertainer tot bediening, fotograaf en soms sociaal werker. Dat maakt het juist zo interessant. ' En dat deze combinatie werkt blijkt wel uit het feit dat Upstairs wordt gevonden op Iens en in de gidsen van Michelin en GaultMillau. Restaurant Upstairs is dagelijks, behalve maandag geopend vanaf 17.00 uur. Het restaurant heeft een zomerstop van 30 juli t/m 14 augustus. Maar eerst is er op vrijdag 28 juli een bbq evenement op het dakterras. Meer info volgt op de fb-pagina van Upstairs.

Restaurant Upstairs
Veurseweg 180, Voorschoten
071-5602854, restaurantupstairs.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 17 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 23 uur geleden