Treeline - Lisette Eisenga
Treeline - Lisette Eisenga

Bibliotheek Voorschoten week 30

Algemeen Kunst & Cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten
Ma       24-jul   10.00-12.00u              Moestuinclub – Help mee in de Ontdektuin!

Di        25-jul   10.00-12.00u               Digitaal spreekuur
Wo      26-jul   14.30-15.00u             Voorlezen
Wo      26-jul   14.00-16.00u              Speelotheek geopend

Locatie: Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4, 2252 XN Voorschoten

Meer informatie via de website www.obvw.nl

Schilderijen en sieraden van Lisette Eisenga

Van 25 juli t/m 19 september zijn de schilderijen van de Hillegomse kunstenares Lisette Eisenga te zien in de Bibliotheek Voorschoten. De natuur en het landschap vormt het belangrijkste thema in haar werk. Laag voor laag bouwt Lisette de abstracte landschappen op, waarbij een zacht en eigenzinnig kleurenpalet centraal staat. In de meestal verlaten landschappen zie je soms sporen van mensen in de vorm van een enkel huisje of gebouwen. De dromerige landschappen maken regelmatig verhalen los, over een lievelingssprookje of een verre reis. En dat is precies wat Lisette wil bereiken met haar werk. Naast de schilderijen is een kleine selectie handgemaakte sieraden van vilt te zien.

Lisette werkt als grafisch vormgever. Schilderen geeft haar de vrijheid om te maken wat ze zelf wil. Sinds 2012 heeft Lisette op verschillende plekken geëxposeerd, onder andere bij de Bibliotheek Lisse en Nieuw-Vennep, Gemeente Lisse, Kunstschuur Bollenstreek in Beeld en galerie KuCo in Katwijk. Meer informatie vind je op www.lisetteeisenga.nl

Zelf kaas en boter maken in Bibliotheek Voorschoten

Weet jij hoe je van melk kaas kunt maken? Maandag 14 augustus leer je hoe je verse kaas (paneer) kunt maken van verse melk van de boer. Natuurlijk gaan we dat ook proeven en er een lekker gerechtje van maken. Ondertussen leren we ook hoe de boer zijn kaas maakt, en wat de verschillen zijn met zelf kaas maken. En wat dacht jij van een stokbroodje met zelfgemaakte boter? We toveren gewone slagroom om tot een heerlijke kruidenboter. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden, kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder met een geldig toegangsbewijs.

Datum: maandag 14 augustus 2017Tijd: 15.00-17.00 uur
Prijs: leden € 8,00 / niet leden € 10,00

Digitaal helemaal in de knoop?

Kom naar het gratis digitaal spreekuur in Bibliotheek Voorschoten!

"Ruzie" met uw laptop? Uw iPad wil niet naar u luisteren? Meer haat dan liefde met uw Android tablet? E-books krijgt u niet op de ereader? Kom dan snel bij ons langs! Wij helpen u graag digivaardig(er) worden.

Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur staan Harry, Anja, Frieda en Frits klaar om al uw digitale vragen te beantwoorden.

Neem voor zover mogelijk uw apparaten én inloggegevens mee. Dan heeft u alles bij de hand en kunt u zo goed mogelijk geholpen worden.

Ontmoet uw kennis in de bibliotheek!

Locatie:                       Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4, 2252 XN Voorschoten

Datum:                        25 juli 2017

Tijd:                             10.00 uur tot 12.00 uur

Meer informatie? Loop even langs, bel 071-5615678 of e-mail naar mediawijs@obvw.nl

Kijk op onze website www.obvw.nl voor alle activiteiten op het gebied van Mediawijsheid of neem in de bibliotheek de activiteitenflyer mee!

ZomerLeesBingo in Bibliotheek Voorschoten

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om eens lekker gek te lezen met de bijzondere opdrachten van de ZomerLeesBingo.

ZomerLeesBingo is een spel van Bibliotheek Voorschoten voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt. Haal een ZomerLeesBingokaart in de bibliotheek en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan verdien je een duik in de grabbelton in de bibliotheek! De ZomerLeesBingo duurt t/m 26 augustus. Alle kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen meedoen.

Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale zomerVoorleesBingo-kaart beschikbaar. Dus kom naar de bibliotheek en duik met een boek de zomer in!

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 15 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden