Afbeelding

Voorschotense wethouder en raadsleden beleven energietransitie op Goeree Overflakkee

Algemeen

Voorschoten - Wethouder Daan Binnendijk en de raadsleden Monique Lamers en Cees Bremmer  hebben onlangs een werkbezoek gebracht aan Goeree Overflakkee.  Het eiland is een voorbeeld als het gaat om energietransitie. Goeree Overflakkee wil de duurzame ontwikkeling versnellen en in 2020 energieneutraal  zijn. Dit moet gebeuren door energiebesparing en duurzame energieopwekking via zon, zee en wind.  Bij het door Holland Rijnland georganiseerde werkbezoek  bekeken ze allerlei projecten op het vlak van duurzaamheid en energietransitie. Zo bezochten zij o.a. het toekomstige energiepark Pallandtpolder.

Het bezoek maakte indruk. Monique Lamers (GroenLinks): "Op Goeree Overflakkee zagen we hoe ver je kunt komen als je intensief samenwerkt en hoe leuk het is zo te werk te gaan. Het kan wel." Cees Bremmer (CDA): "Ik  ben diep onder de indruk van de bevlogenheid van gemeentebestuur, ondernemers en andere betrokkenen."

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9