zie ook www.voorschoten.nl
zie ook www.voorschoten.nl

Met een Kindpakket kunnen alle kinderen meedoen

Algemeen Politiek

Voorschoten - De komende weken moeten er weer voorbereidingen worden getroffen voor het nieuwe schooljaar. Schriften kopen, pennen, stiften, een rekenmachine, laptop et cetera. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen. Voor gezinnen met een laag inkomen is dit lastig op te brengen. Om hier in te ondersteunen heeft de gemeente minimaregelingen voor gezinnen met schoolgaande kinderen, samengevoegd in het zogenaamde kindpakket. Vraag ze op tijd aan om de aankopen te kunnen doen voor de start van het schooljaar.

Het kindpakket bestaat niet alleen uit regelingen voor school, sport en cultuurkosten, maar ook voor kosten van de aanschaf van een computer en tablet. Allemaal dingen die kinderen nodig hebben om goed naar school te gaan.

Kindpakket ook voor sport

Alle kinderen moeten kunnen sporten, ook als ouders de kosten ervan niet op kunnen brengen. Ook daarvoor kan aan de gemeente een bijdrage worden gevraagd via een kindpakket.

Inwoners van Voorschoten kunnen de regelingen in het kindpakket aanvragen via de Flitsbalie van gemeente Leidschendam-Voorburg of telefonisch via 14070 (optie 2 Leidschendam-Voorburg). Meer informatie over de inhoud van de regelingen vindt u op www.lv.nl/minima, zie ook www.voorschoten.nl, de website van de gemeente.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 16 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 22 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 22 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 23 uur geleden