Foto: Marieke Post
Foto: Marieke Post

Losloopgebied Rosenburg max 3 honden per begeleider

Algemeen

Voorschoten - In het hondenlosloopgebied Rosenburgh geldt vanaf 1 september een beperking van maximaal drie honden per begeleider. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten bepaald. Bij de ingang van het gebied wordt dit aangegeven door middel van waarschuwingsborden.

Het losloopgebied Rosenburgh bestaat uit vier wandelpaden: het voetpad rondom begraafplaats Rosenburgh; het wandelpad rondom het hertenkamp; de gehele strook Rosenburgherlaan en de strook Laantje van Van Wissen tussen de T-splitsing en het natuurpad Rosenburgh. De wandelpaden in dit gebied zijn te smal om grote groepen honden uit te laten. Het risico op confrontaties tussen loslopende honden van de reguliere bezoekers en de loslopende honden behorende bij de uitlaatservices is daardoor groot. Uit oogpunt van veiligheid stelt het college daarom een beperking in van maximaal drie honden per begeleider.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9