Afbeelding

Patisserie Steinebach en Zomerzotheid in Museum

Algemeen Kunst & Cultuur

Vanaf 19 juli tot 23 september staat in de Kleine Zaal van het Museum Voorschoten het verhaal van Patisserie Steinebach centraal. De banketbakkerij van de familie Steinebach, gevestigd in het karakteristieke pand aan de Leidseweg, was jarenlang een begrip in het dorp. De vader van vrijwilligster Astrid Steinebach maakte daar de heerlijkste taarten, koekjes en chocola. Moeder Steinebach zorgde voor de winkel en kreeg tussen de bedrijven door acht kinderen!

Hun herinneringen en de attributen die gebruikt werden in de patisserie vormen de ingrediënten van deze mini tentoonstelling. Meer informatie is te lezen op de vernieuwde website www.museumvoorschoten.nl

Meet & Greet kunstenaars Zomerzotheid

Ontmoet en begroet de exposerende kunstenaars in het museum.

Op zaterdag 29 juli – tijdens de Paardenmarkt – organiseren de kunstenaars van de expositie "Zomerzotheid" van 15 tot 17 uur een "Meet & Greet". Kom ook en bewonder hun kunst die in het kader van de Zomertentoonstelling thans te zien is! De tentoonstelling trekt veel belangstellenden. Wellicht is dit een mooie gelegenheid om net dat ene schilderij of beeld te vinden wat al zo lang op het verlanglijstje staat. Het thema van de tentoonstelling Zomerzotheid is vol vrolijkheid en met verve uitgebeeld en zorgt voor een mooie kleurrijke expositie van schilderijen, beeldhouwwerk, emailleerkunst en keramiek. Het toont de veelzijdigheid en lef van de kunstenaars, die hun creativiteit vaak al jaren bij BplusC hebben ontwikkeld. U bent van harte welkom!

De tentoonstelling is verder te bezichtigen op openingsdagen van het museum en loopt tot

31 juli. Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website www.museumvoorschoten.nl

Expositie Zomerzotheid
Mini tentoonstelling over Patisserie Steinebach

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 5 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden