Els en Roel, het eerste bruidspaar dat is getrouwd in het Wapen van Voorschoten. Foto: Jules Perel
Els en Roel, het eerste bruidspaar dat is getrouwd in het Wapen van Voorschoten. Foto: Jules Perel

Ja-woord in het Wapen van Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Het Wapen van Voorschoten wordt in de volksmond 'de huiskamer van Voorschoten' genoemd, begin dit jaar kreeg het een nieuwe functie, het werd door de gemeente als officiële trouwlocatie erkend.

Afgelopen donderdag hadden Els Rietmulder en Roel Dekker als bruidspaar de primeur, in bijzijn van vrienden en familie gaven zij elkaar in een prachtig versierd Wapen het ja-woord.  Eigenaresse Mariëtte Lange mocht het huwelijk sluiten en had daarbij een dubbelfunctie, zij is enerzijds 'bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS)' en daarnaast is Mariëtte ook predikant. Hoewel het echtpaar had aangegeven geen kerkelijk huwelijk te willen, gaf het de huwelijkssluiting toch een bijzonder tintje.

Negen jaar geleden ontmoetten Els en Roel elkaar in het Wapen en gedurende die afgelopen negen jaar zag Mariëtte de vonk bij Els en Roel overspringen. 'Zij komen hier heel regelmatig en we hebben veel goede gesprekken gehad 'het zit goed met die twee', weet Mariëtte.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 59 minuten geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 2 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 2 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 3 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 6 uur geleden