Action Invit Foto: Mathieu Hilgersom
Action Invit Foto: Mathieu Hilgersom

Blackpearl Trans R en Evison blikvangers in Voorschoten

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Evison en Blackpearl Trans R zijn op papier de meest kansrijke paarden voor de kortebaan in Voorschoten, vrijdag op de Van Beethovenlaan. In totaal doen er 22 paarden mee. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Blackpearl Trans R is het meest bekend bij de inwoners van Voorschoten. De merrie won de kortebaan als vierjarige in 2012. In 2013 en 2015 werd ze vijfde. De troef van pikeur Manon Pools heeft een starthandicap van vijf meter. Ze zal dus steeds in de achtervolging moeten. Een karwei dat aan haar wel besteed is.

Overigens is de merrie net terug van een zware peesblessure die haar ruim een jaar aan de kant hield. Twee weken geleden in Hoofddorp maakte ze haar rentree. Ze verloor in de tweede omloop, maar had laten zien dat het met de vorm wel goed zit.

Ervaren

Evison is ook een ervaren kortebaner. De vosruin is sinds 2013 op de kortebaan actief, maar kwam niet eerder in Voorschoten aan de start. Met starthandicap werd hij dit jaar derde in Vroomshoop. Met leerlingpikeur Micha Brouwer op de sulky mag hij het weer vanaf de basisafstand proberen. Dat biedt kansen tijdens het paardvriendelijke evenement op de Van Beethovenlaan.

Ook kampioenspikeur John de Leeuw reist af naar Voorschoten. De Hoofddorper brengt met Jagger Broline de winnaar van de kortebaan in Venhuizen aan de start. Ook rijdt hij de nog onervaren Ucostello. De Leeuw gaat net als voorgaande jaren ruim aan kop in het pikeursklassement.

Met Obelix West heeft de Stichting Paardensport Voorschoten nog een winnaar van het huidige seizoen aan de start. De ruin uit de stal van Caroline Aalbers won de kortebaan in Zwanenburg en is ook in Voorschoten kansrijk.

Voorschotense deelnemer

Rob Strik is traditiegetrouw de Voorschotense deelnemer. Hij neemt deel met Action Invit. Voor de enthousiaste eigenaartrainer geldt de Olympische gedachte. Vorig jaar zorgde hij voor een enorme stunt door kortebaanlegende Viva's Limburgia naar huis te sturen. Leidschendammer Wim van der Mespel, tegenwoordig woonachtig in Wassenaar, rijdt de outsiders Viking Cehere en Tsar de Grammont.

De kortebaan in Voorschoten maakt deel uit van de Voorschotense Paardendagen, die duren tot en met zondag 30 juli. Tijdens de kortebaan is er volop vermaak voor de kinderen. Er is een springkussen en kinderen kunnen geschminkt worden. Aan het einde van de middag (omstreeks 18.00 uur) huldigt burgemeester Pauline Bouvy-Koene de winnaars.

Deelnemersveld en tips
Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een voorbeschouwing met de kansen van elk paard en uitgebreide tips. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaanvoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 8 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 8 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 8 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 8 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 14 uur geleden