Felicitaties voor de Kampioen van Voorschoten, Jagger Broline en pikeur John de Leeuw. Foto: Mathieu Hilgersom
Felicitaties voor de Kampioen van Voorschoten, Jagger Broline en pikeur John de Leeuw. Foto: Mathieu Hilgersom

Jagger Broline en John de Leeuw winnen kortebaan Voorschoten

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Met de Kortebaandraverij op de Beethovenlaan zijn vandaag, vrijdag 28 juli, de Paardendagen van Voorschoten van start gegaan. Toen rond 11.00 uur een wolkbreuk zich over Voorschoten heen stortte hield de organisatie, terugdenkend aan drie jaar geleden toen het evenement afgeblazen moest worden, even de adem in. Maar met vereende krachten werd het parcours watervrij gemaakt en kon de Kortebaan van Voorschoten van start gaan. Het werd niet alleen een spannende maar ook drukke en gezellige middag. 'De kortebaan van Voorschoten is beslist de meest aantrekkelijke', vertelde een bezoeker die alle kortebaanwedstrijden in Nederland bezoekt!

Rond 18.00 uur kon burgemeester Pauline Bouvy - Koene, Jagger Broline het kampioenskleed omhangen en John de Leeuw met zijn winst feliciteren. De kampioenspikeur bleef met het paard uit de stal van Hans Bot en in eigendom van Stal de Groningers Contador en Bert Post voor in de finale. Voor Obelix West was het brons weggelegd. Leidschendammer Wim van der Mespel eindigde als vierde met de debuterende Viking Cehere.

Het succes houdt maar niet op voor De Leeuw. De afgelopen drie jaar werd hij gekroond tot 'pikeur voor het jaar' en hij is hard op weg deze titel met succes te verdedigen. In Voorschoten won hij alweer zijn vijfde kortebaan van het jaar. Ook vorig jaar had hij gewonnen op de Van Beethovenlaan, toen met Barbert. Met deze ruin was hij maandag ook de beste geweest in Stompwijk.

In Voorschoten kreeg Jagger Broline het niet cadeau. In de eerste omloop ging tegenstander Dario Prof twee keer van de benen, maar daarna dwongen zijn tegenstanders hem vaak tot een uiterste krachtsinspanning. Tsar de Grammont won in de tweede omloop zelfs een rit van de uiteindelijke winnaar. Contador ging in de derde omloop twee keer in galop waarna ook Obelix West in de halve finale de Zweed tot harde ritten dwong.

Prachtige finale

Uiteindelijk maakten Contador (bijgeloot na de derde omloop) en Jagger Broline er een prachtige finale van. Contador won de eerste rit, maar verloor daarna de strijd in het startvak. Twee keer was Jagger Broline beduidend sneller in de eerste meters en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene reikte na afloop de prijs uit aan de winnende combinatie.

Dat Bert Post als tweede eindigde in het gezellig drukke Voorschoten is bijzonder. De pikeur was in het verleden vaak op de kortebaan actief, maar is tegenwoordig werkzaam in Frankrijk. Sinds dit jaar is hij mede-eigenaar van Contador en wil op zijn thuisbaan in Nootdorp op dinsdag 8 augustus hoge ogen gooien. Om 'in te komen' op de kortebaan, reed hij vrijdag zijn paard in Voorschoten. Met succes. Hij schakelde in de eerste omloop favoriet Evison uit en was vervolgens diktevreden met de tweede plaats.

Foutloos

Obelix West en John Dekker reden een foutloze koers in Voorschoten. In de halve finale was Jagger Broline te sterk. In de troostfinale had de combinatie weinig moeite met de moegestreden Viking Cehere, die verrassend in de tweede omloop Blackpearl Trans R had verslagen.

De omzet bij de totalisator was met ruim 32.000 euro echter iets minder dan vorig jaar. Dit is mede te verklaren door het aantal starters van 21 (Lordspirit werd vlak voor de start teruggetrokken) ten opzichte van 24 in 2016.

Morgen de foto's van Nelleke de Vries van de Kortebaandraverij op www.voorschotensekrant.nl

Jagger Broline in de kampioensstrijd met Contador. Foto: Mathieu Hilgersom

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 3 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 4 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 6 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 9 uur geleden