Afbeelding

Broers Weststrate op herhaling: allebei nationaal kampioen tennis

Algemeen Sport

De broers Lodewijk en Bastiaan Weststrate hebben afgelopen weekend hun prestatie van 2015 herhaald: beiden werden nationaal kampioen tennis in hun eigen leeftijdscategorie. Lodewijk won de categorie tot en met 16 jaar en Bastiaan presteerde hetzelfde in de categorie tot en met 14 jaar.

Lodewijk stond als eerste geplaatst en maakte de verwachtingen dus volledig waar. Op weg naar de finale stond hij geen enkele set af. In de finale speelde Lodewijk tegen Stijn Pel uit Amsterdam, een speler met een sterke service en een harde forehand. Met slim en gevarieerd spel won Lodewijk overtuigend met 6-1 6-1. Daarmee haalde Lodewijk zijn derde nationale titel binnen op buitenbanen, naast 2 indoortitels.

Ook Bastiaan stond als eerste geplaatst op basis van zijn eerste plek op de nationale jeugdranglijst tot en met 14 jaar. Bastiaan begon de week met een rugblessure maar door goede zorg van de fysiotherapeuten ging het gedurende de week steeds beter. In de finale speelde hij tegen de nummer 2 van Nederland Freek van Donselaar, tegen wie hij dit seizoen al vijf keer eerder speelde. Bastiaan kwam met 3-0 achter maar kon daarna de partij keren en won met krachtig tennis met 6-3 6-3.

Beide broers zijn lid van TV Forescate en trainen bij de tennisbond en privé-trainer Marcel Kokshoorn. Deze Nationale Jeugd Kampioenschappen vormen traditiegetrouw de afsluiting van het outdoor wedstrijdseizoen voor de sterkste jeugdspelers van Nederland. Na een korte vakantie zullen zij zich gaan voorbereiden op de –met name- internationale toernooien in het