Afbeelding

Nog tot 1 september enquête Op weg naar herstel' invullen

Algemeen Politiek

Voorschoten - Twee duizend Voorschotenaren hebben de enquête van de gemeente 'Op weg naar herstel'  per brief ontvangen. Tot nu toe heeft de gemeente  zo'n kleine 800  ingevulde enquêtes retour ontvangen. Ook op de website van de gemeente Voorschoten is de enquête in te vullen. Omdat er reacties zijn van mensen die de enquête niet kunnen vinden op de website van de gemeente, hierbij de link: https://www.voorschoten.nl/inwoners-voorschoten/op-weg-naar-herstel-enquete_44315/

De gemeente wil graag antwoord op de volgende 7 vragen, waarop u kunt antwoorden met:
eens – oneens – weet ik niet

1. Om de financiële problemen van Voorschoten op te lossen ben ik bereid meer te betalen.
2. Als inwoner van Voorschoten ben ik bereid mij in te zetten voor het behoud van voorzieningen, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk.

3. Goede gemeentelijke voorzieningen en dienstverlening zijn belangrijker dan een eigen gemeentebestuur en eigen ambtelijk apparaat.

4. Intensievere samenwerking met de Leidse regio is een voorwaarde voor het behouden van de zelfstandigheid van Voorschoten.

5. Voorschoten kan beter fuseren met een vergelijkbare gemeente zoals Wassenaar dan met een grotere gemeente zoals Leiden.

6. Voorschoten kan beter fuseren met Leiden dan met Wassenaar, bijvoorbeeld om de grote uitdagingen van de regio voor de toekomst goed aan te kunnen.

 

7. Voorschoten moet zelfstandig blijven, ongeacht welke consequenties dit heeft.

Naast de enquête worden er ook gesprekken met inwoners van Voorschoten gevoerd om hun meningen te peilen. Na 1 september worden de antwoorden verwerkt en daarna het resultaat bekend gemaakt.

Overigens kunt u via de advertentie van de gemeente Voorschoten op deze website ook doorlinken naar de website van de gemeente.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 5 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 14 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 18 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9