Maak op 2 september kennis met de veelzijdigheid van Het Knooppunt. Zie ook www.hetknooppunt.nl
Maak op 2 september kennis met de veelzijdigheid van Het Knooppunt. Zie ook www.hetknooppunt.nl

Het Knooppunt: 2 september Open Dag Workshops en Salsa

Algemeen Ondernemer in beeld

Het Knooppunt in de Chr. Huygensstraat in Voorschoten is, zoals hun website vermeldt 'een centrum voor lichaam en geest'. Een centrum voor o.a. yoga, mindfulness, meditatie, massage, gezonde voeding, dans en ontspanning.

door: Redactie

'Een Centrum voor Lichaam en Geest, dat is precies wat we willen zijn', legt eigenaresse Saskia de Mik uit. In het Knooppunt komt alles samen. Volwassenen kunnen hier terecht voor yoga, pilates, fitball, meditatie en mindfulness en informatie over lifestyle en diëten en salsa-les. Daarnaast heeft Het Knooppunt ook lessen en workshops voor zwangeren en voor kinderen, informatieavonden over borstvoeding, zwangerschapsyoga, babymassage en kinderyoga.

Saskia is yogadocente en geeft zelf Hatha yoga. In verwachting van haar eerste kindje kwam zij in aanraking met yoga voor zwangere vrouwen. Nu geeft zij ook zwangerschapsyoga en postnatale yoga en daarnaast is er nog een heel scala aan andere vormen van yoga. Twee jaar geleden besloot zij samen met een vriendin een centrum op te richten dat zich richt op lichaam en geest. Het aanbod is breed. Naast de vaste lessen worden er ook workshops en cursussen gegeven, zoals: EHBO, eutonie (lichaamsbewustwording), mantrazingen, introductieworkshop Mindfulness en Afvallen zonder dieet. 'We proberen om voor ieder wat wils aan te bieden, iedereen moet zich hier welkom voelen. Twijfel je of een bepaalde les wel bij je past? Doe eens een proefles.'

Er is ook een winkel in Het Knooppunt, met onder andere draagdoeken en dragers om je kind in te dragen. Een goed advies is belangrijk bij de aanschaf van een doek of drager, zegt Saskia. De doek of drager moet bij de anatomie van jou en je kind passen zowel qua gemak als comfort. De doeken en dragers zijn niet alleen te koop maar ook te huur. Het Knooppunt verkoopt ook draagjassen, voedingslingerie, wollen en wolzijden kleding voor de kleinsten en yoga artikelen.

Open Dag 2 september
Omdat het aanbod in het Knooppunt zo veelzijdig is, wordt elk jaar het nieuwe seizoen geopend met een Open Dag vol gratis workshops. Je maakt kennis met de verschillende docenten die cursussen en workshops geven in Het Knooppunt. De winkel van Het Knooppunt is open, er zijn kinderactiviteiten en er is een springkussen. De dag wordt afgesloten met een salsa-feestje.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24