Robert Laan, is al vanaf de beginperiode betrokken bij de organisatie van de Vlietloop.Foto: Hans Douw
Robert Laan, is al vanaf de beginperiode betrokken bij de organisatie van de Vlietloop.Foto: Hans Douw

DC klinieken nieuwe hoofdsponsor Vlietloop

Algemeen Evenementen

Wat in 1976 begon als een kleinschalige loopwedstrijd met 43 deelnemers, is inmiddels uitgegroeid tot een spraakmakend dorpsevenement voor jong en oud. De Vlietloop is een vaste waarde op de hardloopkalender. Iedere eerste zondag van september wagen meer dan 1.000 lopers zich aan 5 of 10 kilometer, aan de Engelse mijl of aan de kinderloop van 1.200 meter.

door: Hans Douw

Voorzitter van het organisatiecomité is Robert Laan, die al vanaf de beginperiode betrokken is bij het evenement. Met de volgende aflevering van 3 september voor de deur, kan hij niet wachten tot het moment waarop die dag het eerste startschot in de Voorstraat zal klinken.

'We zijn alweer aan de 42e editie toe, de tijd vliegt. Aanvankelijk werd de Vlietloop georganiseerd door atletiekvereniging De Bataven, gymnastiekvereniging Avanti en basketbalvereniging Blitz. Bram Wassenaar was in die beginperiode vaak deelnemer, hij was meervoudig Nederlands kampioen- en recordhouder op de middenafstanden en woonde in Voorschoten. In de loop van de tijd belandde de loop in de boezem van 'Leiden Marathon'. Door de organisatorische verbinding met het grote Leidse evenement is de continuïteit geborgd. Beide evenementen delen kennis en kunde, terwijl een aantal vrijwilligers zich voor beide wedstrijden inzet.

De Vlietloop heeft een sterke eigen identiteit. Het is een Voorschotens familie-evenement met een prachtig parcours langs de Vliet en de Korte Vliet. De route is nagenoeg autovrij en de loop wordt georganiseerd door een vaste groep mensen die al heel lang betrokken is. Doordat al die vrijwilligers plezier beleven aan hun inbreng, hebben wij een grote kern van vaste mensen die het klappen van de zweep kent. In totaal bestaat het team uit ongeveer 125 mensen.

Wat onze samenwerking kenmerkt, is een zekere ontspannenheid. Wij zijn blij met ieders hulp en vinden dat de wedstrijddag ook voor de ondersteuners een hoogtepunt moet zijn. Waar wij heel blij mee zijn, is met de samenwerking met de gemeente Voorschoten. Wij krijgen ieder jaar de Gemeentewerf tot onze beschikking, waardoor wij vlak bij de start en de finish in de Voorstraat een mooie ruimte hebben als kloppend hart van de organisatie. Tot dusver hebben wij meestal mooi weer, hetgeen belangrijk is voor de lopers en een mooi plaatje geeft in de historische Voorstraat.

Op het gebied van de sponsoring zijn er diverse ontwikkelingen te melden. Hoofdsponsor Zorg en Zekerheid heeft aangegeven haar bakens te verzetten en op een andere regio in te willen zetten. In de DC Klinieken hebben wij een tweede hoofdsponsor die ons ook de komende drie jaar zal ondersteunen. Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Ook lopen gesprekken met 'Your Life Sportsclub' uit Voorschoten. Dat past in onze gezamenlijke visie om het hele jaar door te bewegen, waarbij de Vlietloop als terugkerend evenement mooi in die gedachte past. Your Life heeft de laatste jaren al de warming up voor de kinderloop verzorgd, dus het is al een bestaande partner. Uiteraard koesteren wij ook onze andere sponsors, die voor een belangrijk fundament onder de Vlietloop zorgen. Mag ik nog een oproep doen? Graag maak ik reclame voor onze kinderloop. Die is hartstikke leuk. Alle deelnemers zijn eigenlijk winnaars en iedereen krijgt een herinnering. Aanmelden voor alle afstanden kan via onze website (www.vlietloop.nl), maar ook gewoon op de dag zelf.'

Nieuws overzicht

Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 16 uur geleden
GroenLinks raadslid Corine Ilic.
GroenLinks blij met inzicht: Geen flexwoningen Geestwoningpad 16 uur geleden
Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR
De nominaties voor de Voorschoten Awards starten 17 uur geleden
Tijdens een drukbezochte receptie nam Berno Gerts afscheid van zijn patiënten. Hier wordt hij geflankeerd door vertegenwoordigers van de stichting Pertolongan, Marlies Greve en Percy Ruben. Foto: PR
Huisarts Berno Gerts na 30 jaar met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie bij Stoomtrein Katwijk Leiden 20 uur geleden