Wethouder Nanning Mol kwam Nederlands kampioenen Bastiaan en Lodewijk Weststrate feliciteren bij Tennisvereniging Forescate. Foto: pr
Wethouder Nanning Mol kwam Nederlands kampioenen Bastiaan en Lodewijk Weststrate feliciteren bij Tennisvereniging Forescate. Foto: pr

Gemeente en T.V. Forescate huldigen broers Weststrate

Algemeen Sport

Voorschoten werden tijdens de finaledag van de jeugd clubkampioenschappen op tennispark Forescate de jeugdleden Bastiaan en Lodewijk Weststrate door wethouder Nanning Mol en T.V. Forescate in het zonnetje gezet. De twee broers zijn Nederlands Kampioen geworden in hun categorie. 

In 2015 waren de jongens ook al samen Nederlands kampioen. Deze ongelooflijke prestatie wisten ze dit jaar wederom te evenaren. Ontzettend knap dat ze ook dit jaar weer Nederlands kampioen in de categorieën t/m 14 en t/m 16 jaar. Na de prachtige woorden van wethouder Mol (economie, dienstverlening, zorg en cultuur) kregen de broers Bastiaan en Lodewijk een prachtige bos bloemen overhandigd. Mol feliciteerde uiteraard ook de aanwezige trotse ouders Edwin en Lonneke en Forescate-trainer Marcel Kokshoorn.

Ook namens de tennisclub sprak voorzitter Frans Vergossen enkele lovende woorden tot de broers. 'Nederlands kampioen worden doe je niet zo maar, daar zitten uren en uren training in op de tennisbaan, maar ook begeleiding vanuit de tennisbond. Fantastisch dat binnen onze gemeente de faciliteiten hiervoor aanwezig zijn', aldus Vergossen. Na de officiële plichtpleging kregen de aanwezige jeugdleden volop de gelegenheid om tegen deze twee kersverse Nederlands kampioenen te spelen op baan 1 en 2. 
Daarna werden alle prijzen in de verschillende categorieën uitgereikt door de jeugdraad, die afgelopen week het succesvolle jeugdtoernooi op Forescate had georganiseerd. 
 
Bij T.V. Forescate kunnen naast jeugdspelers ook volwassenen terecht. De club is het gehele jaar door zeven dagen per week geopend en beschikt over 8 all weather-, 7 gravelbanen en 1 minibaan – speciaal in 2015 omgedoopt tot de 'Bas en Lo minibaan'. Er wordt op verschillende niveaus getennist: recreatief en prestatief. Er worden talloze evenementen georganiseerd en er zijn verschillende competitie- en trainingsmogelijkheden. Half september starten we weer met de competitie. Kom gerust eens kijken op vrijdag, zaterdag of zondag op het groene tennispark van T.V. Forescate, gevestigd aan de Juliana van Stolberglaan.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9