Afbeelding

Depot 258 feestelijk geopend

Algemeen

Voorschoten - Dinsdagavond was het zover, Lisette Borghart en Michelle Polak konden eindelijk familie, vrienden en belangstellenden laten zien hoe mooi hun winkel is geworden. Wethouder Nanning Mol was uitgenodigd om Depot 258 te openen. Namens de gemeente overhandigde hij de dames een bos bloemen en feliciteerde hen met de prachtig ingerichte winkel. 'De gemeente Voorschoten is trots op ondernemers zoals jullie, ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente, voor de lokale economie. Jullie nemen daar voor risico en steken veel tijd en energie in het bedrijf. Ik wens jullie heel veel succes!'  
Namens de Centrumondernemers was voorzitter Ron Kuhn aanwezig om Lisette en Michelle succes te wensen welkom te heten in Het Hart van Voorschoten.
Nadat de wethouder samen met Lisette en Michelle het lint door had geknipt werd het glas geheven op het succes van de dames en kon iedereen een kijkje nemen in de mooi en overzichtelijk ingerichte winkel. Bij Depot 258 kun je nu niet alleen meer terecht voor origineel Pools, Portugees en Mexicaans keramiek, 'tweede kans' kleding van 'betere kledingmerken' en interieur accessoires maar je kunt er ook binnenkort gezellig een kop thee of koffie drinken. 

Kleding
Depot 258 neemt kinder, dames en herenmerkkleding in. Kleding kan worden ingeleverd tijdens de openingstijden van de winkel. De ingebrachte kleding wordt eerst beoordeeld voordat het een plekje in de kledingkast van de winkel krijgt.

Bunzlauservies

Ook voor het originele Poolse Bunzlauservies kun je weer terecht bij Depot 258. Als echte ondernemers wilden Lisette en Michelle wel eerst alles over het product weten en togen naar Polen om in in het plaatsje Boleslawiec.een kijkje in de fabriek van Ceramika Artystyczna te nemen. Met een auto vol prachtig aardewerk keerden zij weer terug naar Voorschoten.

Het Bunzlau servies heeft een rijke historie waarvoor we terug moeten naar waar het allemaal begonnen is. In de toenmalige Duitse grensplaats Bunzlau (nu Boleslawiec). Hier was het maken van Bunzlau servies van aardewerk een volkskunst. Het Bunzlau servies bestond destijds uit kruiken en tafelgerei versierd met een reliëf. In dezelfde periode begon men te experimenteren met gekleurd glazuur, spons technieken en verschillende decoraties. Het Poolse servies uit Bunzlau was erg gewild en vond daardoor zijn weg door heel Europa.

Bunzlau servies bestaat al sinds 1900. In het begin van de 20ste eeuw was het eerste decor de 'Pauwenoog'. Deze wordt nog steeds zo gemaakt. In de loop der jaren zijn er steeds meer decoraties aan toegevoegd, nu zijn er meer dan 1000 motieven om uit te kiezen. Het Bunzlau servies is handgemaakt en met de hand gestempeld, geschilderd. Het servies is vaatwasser bestendig!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 7 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 11 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 16 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 21 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9