Afbeelding

Er wordt weer vergaderd!

Algemeen Politiek

Voorschoten - Morgenavond, donderdag 7 september, zoeken de Voorschotense politici hun plek weer op in de raadszaal van het gemeente huis van Voorschoten. Het vergaderseizoen start met een gecombineerde commissie vergadering

De raads- en commissie vergaderingen zijn live te volgen via de website van de gemeente www.voorschoten.nl.  Belangrijk want in maart gaan we naar de stembus en kunnen Voorschotenaren kunnen zich door middel van hun stem uitspreken over de toekomst van hun dorp. Zeker nu is het belangrijk om de lokale politiek goed te volgen. Want stemmen we op de blauwe ogen van wethouder Daan, de innemende lach van Nanning Mol of de vriendelijke Hans Rasch?  Nee, het gaat om inhoud en inzet van alle partijen want er moeten belangrijke beslissingen worden genomen voor de toekomst van Voorschoten!

In onderstaand artikel kijkt Ineke Kouwenhoven alvast vooruit naar de vergadering van aanstaande donderdag.

Brief Leids college
Het Leidse college betreurt het nog steeds dat er geen nader onderzoek is gedaan naar een fusie tussen Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. "Er had dan uitvoerig ingegaan kunnen worden op de bezwaren en hoe deze weggenomen zouden kunnen worden." Dit staat in een brief van het Leidse college aan de Leidse raad die donderdag 7 september op de agenda van de commissie Burger&Bestuur staat. Ook het instellen van een regioraad werd niet voldoende gesteund door de betrokken gemeenten.

Het Leidse college is bereid alsnog over de kansen en mogelijkheden van een fusie te overleggen omdat noodgedwongen doorgaan met de huidige vrijblijvende samenwerking niet tot de gewenste bestuurskrachtversterking leidt. Voorschoten heeft echter onlangs besloten pas op de plaats te maken met betrekking tot verdere samenwerking met de Leidse regio. Het stuk 'Verkenning van samenwerkingsvormen voor de Leidse regio' werd in de gecombineerde commissievergadering van 3 mei voor kennisgeving aangenomen. De Voorschoten raad wilde er op dat moment geen uitspraken over doen of opmerkingen over maken. Eerst moet duidelijk zijn hoe verder wordt gegaan met Wassenaar en zal er financieel orde op zaken gesteld moeten worden. Voorschoten blijft wel meepraten en zal zich constructief opstellen tijdens het verdere proces.

Insprekers over Hudson Bar & Kitchen
Aanstaande donderdag vergadert ook de commissie Wonen Ruimte & Groen. Er hebben zich drie insprekers gemeld. De heer Bruinzeels van de Verenigde Horecaondernemers Voorschoten, de heer Van Oel van de Centrum Ondernemers Voorschoten en mevrouw Siemons. Zij willen het alle drie hebben over het horecapaviljoen van Hudson Bar & Kitchen op het Deltaplein. Dit onderwerp is tevens geagendeerd door GroenLinks. De partij heeft aanvullende vragen over de parkeerproblemen en de exploitatievergunning van de betreffende ondernemer.

Vergaderagenda
De vergaderagenda's en aanvangstijdstippen zijn te vinden op https://www.voorschoten.nl/bestuur-voorschoten/vergaderingen_43037/ De commissie- en raadsvergaderingen zijn via dezelfde site live te volgen en terug te zien.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 17 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 23 uur geleden