Afbeelding

Jan-Paul Middelburg vertrekt, Henk Overbosch komt terug

Algemeen Politiek

Henk Overbosch nam in april 2017 afscheid als commissielid voor de PvdA, als alle wettelijke procedures naar verwachting zijn doorlopen,  keert zal hij op 28 september terug als raadslid van dezelfde partij.  De reden van zijn terugkeer is het vertrek van Jan-Paul Middelburg. Vanmiddag (6 september) heeft hij burgemeester Bouvy-Koene meegedeeld dat hij om persoonlijke redenen stopt met het raadswerk. 

Jan-Paul Middelburg werd in maart 2006 voor de PvdA in de Voorschotense raad gekozen en in 2007 werd hij fractievoorzitter. Hij stak veel tijd en energie in het raadswerk en had er zichtbaar plezier in. "Ik vind het dan ook jammer om te stoppen," laat Middelburg weten, "Ik had graag 'de rit afgemaakt' tot aan de verkiezingen in maart, maar mijn eigen plezier stond bij het raadswerk nooit voorop. Het ging en gaat voor mij altijd om de mensen, om Voorschotenaren."

Na jaren van late avonden en vaak nachtwerk was het genoeg voor Middelburg. "Het raadswerk is intensief en Je doet het goed, of je doet het niet," zegt Middelburg "Het is een enorm voorrecht om de samenleving als raadslid te mogen dienen. Je beslist over zaken die grote invloed op het leven van mensen kunnen hebben. Dan moet je niet om elf uur piepen van: 'Ik moet nu naar huis,' of zeggen: 'Al die avonden achter elkaar lukt me niet.' Nee, dan moet je er gewoon zijn. Daar ben je voor gekozen. Dat was ook nooit een punt voor mij. Ik heb altijd veel energie."

De laatste tijd merkte Middelburg steeds vaker dat het raadswerk, bovenop zijn baan en gezin, te belastend voor hem was. Hij moest wel steeds op tijd naar huis en hij kon niet meer avond na avond doorgaan. "Dat kan je een tijdje doen om bij te komen, maar niet te lang. Je zit er immers niet voor jezelf. Gelukkig heeft de PvdA goede mensen op de lijst die wèl de energie en tijd beschikbaar hebben voor het raadswerk die ik er op het moment niet voor kan inzetten." Henk Overbosch, die Middelburg opvolgt als raadslid, is goed ingevoerd op alle dossiers, een echte sociaaldemocraat en hij staat bekend om zijn grondige werkwijze. Hij was lid van de Commissie Burger en Bestuur, van Mens en Samenleving en Wonen, Ruimte en Groen. Verder was hij lid van de Klankbordgroep van raadsleden die de ambtelijke fusie Voorschoten-Wassenaar  begeleidt. Middelburg: "Henk is een heel fijne collega. De raad en Voorschoten mogen heel blij met hem zijn."

Middelburg diende zijn ontslag dus met een gerust hart in bij de burgemeester. Wat gaat hij zelf nu doen? "Ach, een avondje op tijd naar bed, denk ik," zegt hij laconiek. "Daarna zien we wel weer. Voorlopig neem ik ruim de tijd voor mijn werk en voor mijn gezin."

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 5 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 11 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 20 uur geleden