Foto's: Nelleke de Vries
Foto's: Nelleke de Vries

Prima Picknickconcert Laurentius

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten – Eigenlijk wordt het jaarlijkse picknickconcert van Muziekvereniging Laurentius eerder in het jaar gehouden maar omdat de Drumfanfare in die tijd in Kerkrade op het WMC speelde, werd het evenement verplaatst naar afgelopen zondag 10 september. Hard is er geduimd voor mooi weer en dat werkte! 

Harmonie Voorschoten was op deze derde editie voor het eerst te gast en opende het concert. Daarna was het de beurt aan het concert-orkest Laurentius. Het orkest is een nieuwe tak binnen de muziekvereniging en de derde discipline. Dirigente Nelleke de Vries vertelde over de verschillen. 'Niet alleen is de muziek anders maar het orkest gaat ook niet over straat.'

In Jong Laurentius zijn de spelers niet ouder dan 16 jaar. Ook zij lieten van zich horen. En de Drumfanfare liet delen uit de winnende voorstelling horen. Zij wonen dit jaar goud op het WMC in Kerkrade. Een groot succes voor de vereniging. Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijk stuk waar alle muzikanten van Laurentius aan mee deden. 

De bezoekers genoten van de muziek en de lunch. Er waren broodjes, fruit en drankjes die deels gesponsord waren om de kosten te kunnen dekken. Voor de zekerheid, het blijft Nederland, waren er extra stoelen en op de grond lag een groot stuk plastic waar de kinderen konden spelen. Tenslotte werden de prijzen uitgereikt voor de kleurwedstrijd. 


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 14 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 14 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 14 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden