Afbeelding

Regio heeft veel te bieden aan toeristen

Algemeen Regio nieuws

Vanmorgen werd op kasteel Duivenvoorde het Convenant 'Versterken Toerisme en Recreatie in Voorschoten & Wassenaar' ondertekend door de wethouders Nanning Mol van Voorschoten, Freddy Blommers van Wassenaar en Bjorn van der Wal namens de Stichting Wassenaar - Voorschoten Marketing.
De partijen hebben met de ondertekening van het convenant afgesproken dat zij samenwerken aan het verhogen van het economisch en maatschappelijk rendement van Toerisme en Recreatie en gedurende de periode 2017-2019 deze samenwerking verder vormgeven door zich in te spannen om Toerisme en Recreatie in onze regio beter op de kaart te zetten.

Zie ook onderstaand artikel in de Voorschotense Krant van 29 september: 

Jaarlijks spenderen buitenlandse toeristen maar liefst 21 miljard euro in Nederland. De regio Voorschoten/Wassenaar heeft toeristen ontzettend veel te bieden maar deelt nauwelijks mee in de opbrengst van het Toerisme in Nederland.

door: Redactie

Voorschoten - Onze regio wordt doorgaans bezocht door het 'dagjes' toerisme, wat wij willen bevorderen is dat mensen hier langer blijven en vaker komen. Als dat het geval is dan zullen meer ondernemers daar profijt van kunnen hebben, zoals de horeca en detailhandel. Om dit te bereiken is de Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing opgericht, donderdag 28 september hebben de Voorschotense wethouder Nanning Mol en de Wassenaarse wethouder Freddy Blommers een convenant getekend waarin zij medewerking en steun aan het initiatief van de Stichting toezeggen.

Bjorn van de Wal, voorzitter van de Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing heeft vorige week in de commissie Burger en Bestuur van de gemeente Voorschoten de plannen ontvouwd die voor het gebied rond Voorschoten en Wassenaar op het gebied van toerisme in ontwikkeling zijn. Zijn presentatie van 'Vorstelijk Vrij' de naam die aan het project is gegeven is met veel belangstelling ontvangen door het College en de Raad.

Het bestuur van de stichting Wassenaar - Voorschoten dat bestaat uit mensen die met hun onderneming dagelijks met toerisme en recreatie te maken hebben, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van 'Vorstelijk Vrij. Naast voorzitter Bjorn van der Wal, eigenaar van Columbus Watersport bestaat het bestuur uit Annette de Vries, directeur van de Stichting Duivenvoorde, Hiltje Haasjes, verantwoordelijk voor de PR voor de Stichtiing Duivenvoorde, Tiny van der Feltz, Centrum Management Wassenaar, Paul Bruijnzeels, Eigenaar La Casita, Freddy Blommers, Marcel van Teijlingen, Eigenaar Restaurant De Knip en Stefan Neher, Zelfstandig ondernemer en Makelaar.

Focus in eerste instantie op bewoners van de regio
Primair ligt de focus in eerste instantie op de bewoners van de regio, mede dat veel inwoners niet weten wat voor moois ons gebied heeft te bieden.

'Wij zetten in op de vele buitenlandse toeristen die naar Amsterdam en Leiden komen, zij moeten bekend zijn met ons mooie merengebied het Vlietland, de Vliet, het duingebied, het Kasteel Duivenvoorde met zijn prachtige landschapspark en de vele monumentale panden in Voorschoten en Wassenaar. De vraag is: hoe bereiken wij deze toeristen, hoe zorgen wij er voor dat ze langer in onze omgeving blijven en hoe worden de attracties in het gebied onderling bereikbaar met openbaar vervoer en over het water', legt Bjorn van der Wal uit. 'Overigens, niet alleen het aantrekken van buitenlandse toeristen heeft de aandacht. Er zijn in de provincie Zuid Holland en ook in de directe omgeving mensen die niet eens weten wat onze regio allemaal aan recreatie, natuur en historie te bieden heeft', voegt hij er aan toe.

Samenwerking
'Om het toerisme te bevorderen moeten wij samenwerken met de andere toeristische platforms in Zuid Holland, daarnaast moeten wij ons als Stichting bekend maken zodat ook ondernemers ons kunnen vinden en gebruik zullen gaan maken van wat wij hen als platform kunnen bieden. Hiertoe is een website in ontwikkeling die informatie geeft over alle toeristische attracties van ons gebied en waar de ondernemers zich kunnen profileren met bijvoorbeeld een link via onze website naar hun eigen website.'

Plan vraagt flinke investering
Het is een ambitieus plan dat de Stichting Wassenaar Voorschoten heeft uitgewerkt en natuurlijk zal er flink geïnvesteerd moeten worden voordat de gemeenten Voorschoten en Wassenaar en de ondernemers in die gemeenten zullen kunnen profiteren van de opbrengsten van het toerisme in de regio. 'Maar, stelt Van der Wal, wij hebben als regio zoveel moois te bieden op het gebied van recreatie, het moet ons met alle betrokkenen en belanghebbenden gaan lukken om onze plannen te verwezenlijken.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 14 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 20 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 20 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 21 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 21 uur geleden