Afbeelding

Levenskunst op afscheidsbeurs

Algemeen Ondernemer in beeld

De tweede Voorschotense Afscheidsbeurs wordt op zaterdag 7 oktober gehouden in het Bondsgebouw, Leidseweg 100. Duivenvoorde Uitvaartzorg verwelkomt u graag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op deze beurs treft u tal van exposanten, die hun bijdrage leveren aan het thema 'anders afscheid nemen'.

door: Redactie

Henk Schiffmacher (1952) wilde vanaf het moment dat hij een potlood kon vasthouden maar één ding: kunstenaar worden. Zijn beeldtaal is even kleurrijk als dat van de doeken en panelen die hij beschildert, en even trefzeker als de duizenden pinups en ankers die zijn tatoeëernaald aanbracht op evenzovele lijven.

De Tattoo-koning kreeg van het Tilburgs textielmuseum opdracht tot het ontwerpen een tafellaken en exposeerde in verschillende musea in binnen- en buitenland. Het kenmerk van een kunstenaar is dat hij over zijn grenzen heen durft te kijken. En dat deed Schiffmacher! Hij schuwde de dood niet, ontwierp zijn eigen doodskist en gaf uiting aan dit creatieve proces door in de etalage van de Amsterdamse Bijenkorf zijn kist te bewerken met onder andere tekens en symbolen uit Borneo. Aan het hoofdeinde van de kist staan zijn naam en zijn geboortejaar; voor zijn sterfdatum is nog ruimte opengelaten…Op de beurs van 7 oktober is deze kist te zien.

"Wij hebben deze kist hier tentoongesteld als het ultieme voorbeeld van 'over de grenzen van je eigen leven heenkijken'" vertelt Dominique de Vries Schultink. "Schiffmacher wéét dat hij eens zal sterven, en werd na een ernstig hartfalen extra met deze wetenschap geconfronteerd. Maar hij ging die confrontatie niét uit de weg! "

Dominique legt lachend uit dat het wat haar betreft niet noodzakelijk is dat iedereen zijn eigen kist al bij leven ontwerpt, "maar" voegt ze er wat serieuzer aan toe "het zou wèl verstandig zijn na te denken over wat je wil nadat dit leven eindigt. Juist voor de nabestaanden die op dat moment overspoeld worden door emoties en het lastig vinden de juiste keuzes te maken."
Op de afscheidsbeurs op 7 oktober in het Bondsgebouw treft u een diversiteit aan diensten waarmee u rondom een overlijden te maken kunt krijgen. Duivenvoorde Uitvaartzorg biedt u gratis een wilsbeschikking aan, die u na afloop van het bezoek rustig thuis, in overleg met uw naasten, kunt invullen. "Daar is absoluut niéts engs aan" zegt Pauline Baijer geruststellend. En zij daagt u uit: 'bent ù een levenskunstenaar en durft u over de grenzen van dit leven heen te kijken?' In dat geval verwelkomen de dames van Duivenvoorde Uitvaartzorg u graag in het Bondsgebouw tijdens de Afscheidsbeurs!

'verstandig om na te denken over wat je wil nadat dit leven eindigt'

Duivenvoorde Uitvaartzorg
Papelaan 85XX - Voorschoten
www.duivenvoorde-uitvaartzorg.nl
Dag en nacht bereikbaar via:
071.2032250 (Voorschoten)
070.2210799 (Wassenaar)

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 38 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9