Afbeelding

Reactie Burgemeester Bouvy-Koene op enquête

Algemeen Politiek

Voorschoten - Burgemeester Pauline Bouvy-Koene, "Ik ben trots op het feit dat zoveel inwoners hebben gereageerd op de oproep om hieraan deel te nemen. Zo'n duizend Voorschotenaren hebben dan ook een bijdrage geleverd. De stellingen zijn in goed overleg met de fracties geformuleerd en op basis van feedback, ontvangen tijdens het Dorpsgesprek in het Bondsgebouw van 3 juli, aangescherpt.

Van 20 juli tot en met 1 september jl. zijn onze inwoners in de gelegenheid gesteld om te reageren. Zo kon de enquête via gemeentelijke website digitaal worden ingevuld, zijn enquêtes afgenomen tijdens de jaarlijkse paardenmarkt en via een anonieme steekproef uit de gemeentelijke basisadministratie hebben 2.000 Voorschotenaren een schriftelijke enquête met antwoord enveloppe thuis ontvangen."

Voorschoten orienteert zich op verdere bestuurlijke samenwerking
Voorschoten werkt constructief samen met de gemeente Wassenaar, de gemeente Leidschendam – Voorburg en de gemeenten uit de Leidse regio. Na de Toekomstvisie Voorschoten 2025 is nu ook de Toekomstvisie Leidse regio 2027 opgesteld en vastgesteld met en door de buurgemeenten. Voorschoten oriënteert zich op verdere bestuurlijke samenwerking met haar omgeving en we hebben hiervoor onze inwoners geconsulteerd.Vanuit de positie van financiële onafhankelijkheid gaat Voorschoten focus en verdieping aanbrengen in haar regionale samenwerkingsverbanden.

Visie op bestuurlijke toekomst onontbeerlijk
In het belang van onze inwoners en onze bestuurlijke partners in de regio is een heldere visie op de bestuurlijke toekomst van Voorschoten onontbeerlijk. De resultaten van deze –bescheiden- enquête vragen daarom dan ook om een nader, verdiepend onderzoek. Want de uitvoering van onze wettelijke taken en dienstverlening aan onze inwoners komen mede tot stand dankzij verschillende samenwerkingsverbanden (gemeenschappelijke regelingen). Denk bijvoorbeeld aan het Inkoopbureau H-10, de gezamenlijke afdeling Werk en Inkomen of de BSGR (belastingsamenwerking Gouwe – Rijnland).  

Een verdiepend onderzoek draagt dan ook bij aan het beter in beeld brengen van de mogelijke gevolgen die een bestuurlijke focus tot gevolg kan hebben.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 22 minuten geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 27 minuten geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 30 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 6 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 17 uur geleden