Afbeelding

Etalageroute en -wedstrijd van 28 oktober t/m 12 november

Algemeen Evenementen

Dorpshart in teken van beeldende kunst

Onder de noemer 'Hart voor Kunst' hebben het Kunstgenootschap Vlietstreek, de Voorschotense Kunstkring en het Hart van Voorschoten (de organisatie van de centrumondernemers) de handen ineen geslagen om een bijzonder project te realiseren. Van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 12 november start in het centrum van Voorschoten een etalageroute en -wedstrijd waaraan jong en oud kunnen meedoen. Niet minder dan 37 winkels en 53 kunstenaars nemen deel. De prijzenpot bestaat uit waardebonnen van € 100, € 50, € 40 en € 30. De 37 deelnemende winkels in Het Hart van Voorschoten zijn te herkennen aan een poster op deur of raam en informatie- en prijskaartjes bij de geëtaleerde kunstwerken waarop de antwoorden kunnen worden gevonden op de vragen in het deelnameformulier.

Initiatiefnemers Johan van Rixtel en Denise van der Burgh (resp. bestuurslid en voorzitter van het Kunstgenootschap Vlietstreek) gingen begin januari 2017 in gesprek met de toenmalige centrummanager Prekash Gharbaran om het idee van een etalageroute te bespreken. Niet veel later haakte ook de Kunstkring (Bert Westra en Rene Smittenaar) aan. Dank zij deze constructieve samenwerking is er binnenkort, van 28 oktober tot 12 november, in diverse etalages kunst in haar verschillende vormen te zien. De organisatoren hopen op een win-win situatie; kunstenaars worden in staat gesteld kunst te tentoonstellen en te verkopen, en het centrumondernemers hebben er binnen het kader van de centrumpromotie een nieuw evenement bij.

Na afloop zullen de organisatoren het project evalueren. Het is mogelijk dat na een positieve evaluatie de etalageroute het daaropvolgende jaar opnieuw georganiseerd wordt.

 Officiële aftrap

Inmiddels heeft wethouder Nanning Mol toegezegd om de etalage route op zaterdag 28 oktober officieel te openen.

Week van de Kunst

Hart voor Kunst vormt één van de vele activiteiten tijdens en rond de Week van de Kunst in Voorschoten, die van 4 t/m 12 november wordt gehouden. Kijk voor meer informatie over het programma van deze hele week op www.weekvandekunst.nl.

Om voor een prijs in aanmerking te komen moet u een deelnameformulier bij één van de winkels ophalen of downloaden van www.kgvlietstreek.nl of www.voorschotensekunstkring.nl en de daarin opgenomen 10 eenvoudige vragen oplossen. De antwoorden zijn in de etalages te vinden. Het ingevulde deelnameformulier kunt u inleveren of in de bus doen bij Museum Voorschoten op Voorstraat 17. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht en een uitnodiging voor de officiële prijsuitreiking op zondag 19 november om 15 uur in het museum.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 9 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 12 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27