Meer informatie over het Broodfonds kunt u inwinnen bij Jan Janssens, T 071-8899074, T 06-24719964 E j.w.janssens@chionis.nl.
Meer informatie over het Broodfonds kunt u inwinnen bij Jan Janssens, T 071-8899074, T 06-24719964 E j.w.janssens@chionis.nl.

Informatieavond oprichting 2e Broodfonds op 23 oktober

Algemeen Ondernemer in beeld

Voorschoten - Het eind 2015 opgerichte Broodfonds Duivenvoorde is een groot succes en telt inmiddels het maximale aantal deelnemers van 50. Op maandagavond 23 oktober om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) organiseren Ondernemersvereniging Voorschoten en Ondernemend Wassenaar daarom in Restaurant De Schulpwei, Katwijkseweg 7, Wassenaar een informatieavond over de oprichting van een tweede fonds. Bent u geïnteresseerd in een (gedeeltelijk) alternatief voor de (te) dure en daardoor meestal niet afgesloten arbeidsongeschiktheidsverzekering laat u voorlichten en praat mee.Een broodfonds is een collectief waarin 20 tot maximaal 50 zelfstandige ondernemers elkaar steunen (maximaal 2 jaar) als zij een periode arbeidsongeschikt zijn. Het is een betaalbaar en transparant gedeeltelijk alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Een broodfonds is er in principe voor alle zelfstandige ondernemers, zowel zzp'ers als ondernemers met een BV of VOF. Meer informatie vindt u op www.broodfonds.nl.
Deelnemers in een broodfonds zetten elke maand een bedrag opzij op hun individuele broodfonds bankrekeningen. Daarmee bouwen zij een reserve op. Zodra een deelnemer ziek wordt, krijgt hij van de andere deelnemers uit hun reserves een kleine schenking. Deze maandelijkse netto schenkingen zijn genoeg om van te leven. Wie uit zijn broodfonds stapt, bijvoorbeeld omdat hij een vaste baan krijgt, neemt zijn restant tegoed gewoon mee.

Een broodfonds werkt op basis van afspraken en onderling vertrouwen. De deelnemers kennen elkaar en bepalen wie zij toelaten. Wel moet iedere deelnemer al een jaar van zijn onderneming kunnen rondkomen en dit met jaarcijfers aantonen. Mensen met een ziekteverleden worden zonder extra voorwaarden toegelaten. Er kan gekozen worden uit acht schenkingsniveaus; meedoen kan vanaf 35 tot 115 euro per maand. Daarnaast betaalt men maandelijks € 10 contributie. Geïnteresseerd? Meld u aan via de sites www.ondernemendwassenaar.nl en www.ondernemersverenigingvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 10 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden