Anneke en haar man Joop, samen aanwezig op de Vrijwilligersmarkt. Foto: VSK
Anneke en haar man Joop, samen aanwezig op de Vrijwilligersmarkt. Foto: VSK

Anneke Soonius Golf4iedereen 'plezier moet voor op staan'

Algemeen Ondernemer in beeld

Golf een sport voor senioren met een flink gevulde portemonee? Welnee, al lang niet meer, golfen is voor iedereen', lacht golfpro Anneke Soonius van Golf4iedereen.

door: Redactie

Voorschoten - Een jaar geleden kwam Anneke naar de golfbaan Het Wedde en sindsdien waait er een frisse en vooral ook vrolijke wind over de baan! Precies wat Anneke wil. 'Golfen moet je vooral doen omdat je het leuk vindt. In samenwerking met de golfclub VGC organiseren wij leuke activiteiten waar zowel de beginnende als de gevorderde golfer plezier aan kan beleven'. Golf4iedereen heeft met speciale acties zoals 'haal je GvB in een weekend', voordelige lespakketten en baanlessen waar je je via de website voor kunt inschrijven, al heel wat mensen over de streep getrokken om bij het Wedde te gaan golfen. Er zijn speciale jeugdtrainingen en 'bij voldoende belangstelling willen wij volgen jaar ook jeugdkampen organiseren' zegt Anneke. 'Er is nu zoveel belangstelling dat echtgenoot Joop, ook een ervaren golfpro, hier naar toe is gekomen om les te geven'. Waarin de lessen van Golf4iedereen zich in onderscheiden? 'Wij gaan zo snel mogelijk met de cursisten de baan in', zegt Anneke, 'want, herhaalt ze nog maar eens, 'golfen moet leuk zijn. Daarom zijn we ook blij dat Het Wedde nu een Pitch and Play mogelijkheid heeft. Op de bestaande baan zijn op 35 tot 50 meter van de green afslagplekken gerealiseerd voor mensen die kennis willen maken met de golfsport of mensen die 'even snel een rondje willen lopen' en ook voor een clinic is het een ideale optie.'

Golf Clinics
Golf4Iedereen organiseert ook clinics. Een leuk event met bijvoorbeeld je zakenpartners, medewerkers of vriendenclub. Mensen die niet eerder hebben gegolfd krijgen een clinic en wie al eerder gegolfd heeft gaat met een scorekaart de baan in. 'Want, zegt Anneke, het leuke aan golf is dat mensen met een laag handicap een wedstrijd kunnen spelen met mensen die nog maar net hun GvB hebben. Je handicap bepaalt het aantal slagen dat je mag maken, het blijft zo voor iedereen spannend.

Golfreizen
Anneke en Joop hebben jaren in Portugal gewoond en les gegeven. Zij organiseren regelmatig golfreizen naar dit land met zijn prachtige golfbanen. De eerstvolgende reis vindt plaats in oktober, kijk op de website www.golf4iedereen.nl voor meer informatie.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 2 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 2 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 2 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden