Afbeelding

Nieuw artikel

Algemeen Kunst & Cultuur

De zondag is deze week een uur langer en het wordt herfstig buiten. De beelden van de open haard op het filmdoek uit de startperiode van de avondvoorstellingen zijn er niet meer, maar wij hopen u nog wel steeds een warm welkom te bieden met het film- en jeugdtheaterprogramma 
Die göttliche Ordnung en of eraan te tornen valt, is te zien op zondag 29 t/m dinsdag.31 oktober. Op 1, 2 en 5 november draait In Blue en op vrijdag 3 november komt Dana Linssen voor de eerste cursusavond van de Geschiedenis van de Amerikaanse film.
Disney's Cars 3 is voor het laatst te zien.op zondag 29 oktober. Vanaf 1 november komt Dikkertje Dap ervoor in de plaats.
Op 11 november beleven we het eerste concert speciaal voor baby's. Het Kralinger Duo (piano en saxofoon) speelt voor de allerjongsten en hun familie.

In de week van de kunst vertoont het Filmtheater Maudie, over het leven van de Canadese volksschilder Maud Lewis. Verder in november: Victoria and Abdul, Manifesto, en de concertregistratie Sign o' the times van Prince uit 1987)., Op de website van het Filmtheater staat meer informatie.  Door te klikken op de titel op de home page komt u terecht bij de beschrijving.

Voor de trailers van /informatie over de onderstaande voorstellingen: dubbelklik op de foto's bij de filmbeschrijvingen.
Zondag 29 oktober, 15.30 u, maandag 30 en dinsdag 31 oktober, 20.00 u: Die göttliche Ordnung
Drama, Ch 2017, 96 min. Kijkwijzer: AL
Zwitserland, 1971. Nora is een jonge huisvrouw die samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje woont. Op het Zwitserse platteland hebben ze weinig meegekregen van de wereldwijde sociale onrusten in 1968. Het leven van Nora en de verhoudingen in hun dorp zijn dan ook onveranderd. Totdat de feministische beweging ook haar bereikt en ze begint op te komen voor het vrouwelijk stemrecht en daarbij ook de vrouwen uit het dorp weet te activeren.
...verrukkelijke petit histoire... (**** NRC Handelsblad)
...heerlijk tijdsbeeld...opgewekt... (De Volkskrant)

Drama, NL/ROE, Regie: Jaap van Heusden. Met Maria Kraakman en Bogdan Iancu  102 min. Kijkwijzer: 12
Wanneer de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op momenten op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert van dan weer vriendschap, moeder-zoon-relatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.
Vier cursusavonden (€ 40,-)

Filmjournaliste Dana Linssen (NRC Handelsblad / De Filmkrant) neemt de cursisten vier avonden mee door de filmgeschiedenis van de Verenigde Staten aan de hand van de documentaire  "A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies". Op vier vrijdagavonden: 3 en 17 november en 1 en 15 december) presenteert Dana Linssen een filmcollege van circa 30 minuten met filmfragmenten.  Na een pauze volgt een deel van de documentaire van de beroemde regisseur Martin Scorsese (circa 60 min.).

Optioneel: 4 x film aansluitend bij de cursus (€ 60,- 4x cursus en 4x film). Losse kaartjes € 8,-
Op de tussenligende vrijdagvonden in november en december worden de digitaal gerestaureerde klassiekers van Martin Scorsese vertoond tegen regulier tarief (€ 8,-): Taxi Driver (10 november, 16+), Raging Bull (24 november, 16+), Goodfellas (8 december, 16+) en de familiefilm Hugo in 3D (22 december, 9+). Kaartverkoop losse voorstellingen start binnenkort.

Jeugdvoorstellingen 

Cars 3 (3D) zondag 29 oktober, 13.30 uur - Kaartje: € 7,-
Familiefilm, Disney/Pixar animatie (Nederlands gesproken, met de stem van o.a. Johnny Kraaijkamp Jr.) 109 min. Kijkwijzer: AL
Veiligheidsgordels om! We keren terug naar de razendsnelle en actievolle wereld van Cars!
De moderne racer Jackson Storm doet mee aan de Piston Cup en laat de legendarische Bliksem McQueen achter zich. Bliksem staat voor een paar onverwachte bochten en heeft de hulp nodig van de enthousiaste jonge racetechnicien Cruz Ramirez. Zij heeft haar eigen plan om te winnen.... Daarbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

Dikkertje Dap 
Woensdag 1  en 8 november 13.30 u en 15.30 u, zondag 5 en 12 november 13.30 u .Kaartje € 6,
Familiefilm, NL 2017.  Kijkwijzer: AL
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Zaterdag 11 november, 11.00 u: Babyconcert piano en saxofoon, door het Kralinger Duo
(Bij voldoende belangstelling volgt een tweede concert).
'n Kaartje voor baby+ouder kost € 13,50 en voor de andere familieleden € 5,-

Geschikt voor de leeftijd: van 5 maanden tot en met 2 jaar en hun familie

Het Kralinger Duo geeft een concert voor de allerjongsten met hun ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes. Om al op jonge leeftijd kennis te maken met klassieke muziek. Voor de ouders en kinderen een mooi moment om zich dichtbij de musici op het podium mee te laten voeren door de muziek. Tijdens de concerten kunnen de kleintjes rondkruipen en zich verwonderen over de muziek. Het geeft niet als ze niet helemaal stil kunnen zijn, en natuurlijk kunnen ze tijdens het concert drinken als ze honger hebben. Het is prettig om een kussen mee te nemen om op te zitten.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 7 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 9 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 14 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 21 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 23 uur geleden