Wethouder Mol opent de Kunstroute door Het Hart van Voorschoten
Wethouder Mol opent de Kunstroute door Het Hart van Voorschoten

Cultuur en Halloween

Algemeen Kunst & Cultuur

Het is gezellig druk dit weekend in het centrum van Voorschoten.

Op het Treubplein werden de pompoenen voor Halloween uitgesneden met behulp van de heksen die ook dit jaar weer door de Centrumondernemers waren uitgenodigd.In de Schoolstraat was er een gezellige braderie, kraampjes met streekproducten en brocante. Ook zondag 29 oktober zijn de winkels open.

Kunstroute Hart voor Kunst

Om 14.00 uur opende wethouder Nanning Mol de Kunstroute door het dorp. In het hele centrum van (Voorschoten tot en met de winkel van Zeeman en ook de Voorstraat) (http://www.voorschotensekunstkring.nl/categorie/index.php?cat=HART_VOOR_KUNST lijst met deelnemers) heeft de Voorschotense Kunst Kring in samenwerking met het Kunstgenootschap Vlietstreek en de Centrum Ondernemers in 37 etalages kunstwerken tentoongesteld. Kunstwerken van 53 kunstenaars. Na de opening trok een groot gezelschap in het voetspoor van de wethouder door het dorp om de etalages te bekijken. 

Wedstrijd Hart voor Kunst
Aan de Kunstroute is ook een wedstrijd verbonden. Bij alle deelnemende winkeliers liggen wedstrijdformulieren die tot en met 12 november bij het Museum Voorschoten aan de Voorstraat 17 kunnen worden ingeleverd.  Op het wedstrijdformulier staan 10 vragen over kunstwerken die in de etalages zijn terug te vinden. De prijswinnaars ontvangen voor 17 november bericht en worden op 19 november uitgenodigd in het Museum Voorschoten voor de prijsuitreiking. Je kunt een waardebon van € 100, € 50, € 40 € 30 euro winnen, ter verrekening van een aankoop bij één van de winkels/restaurants in het Hart van Voorschoten of een aankoop bij een van de leden van Kunstgenootschap Vlietstreek of de Voorschotense Kunstkring. (download hier het wedstrijdformulier http://www.voorschotensekunstkring.nl/categorie/index.php?cat=HART_VOOR_KUNST  )

Update 30 oktober: Voorschoten - Gebleken is dat tijdens Hart voor Kunst (28 oktober t/m 12 november) etalages in Het Hart van Voorschoten zijn of worden aangepast waardoor kunstwerken en/of informatiekaartjes niet gedurende de hele wedstrijdperiode zichtbaar zijn. De jury zal bij de beoordeling van de ingeleverde wedstrijdformulieren daarmee rekening houden. Men wordt daarom geadviseerd ook zijn of haar wedstrijdformulier bij Museum Voorschoten in te leveren als men niet op alle vragen het antwoord kan vinden. Wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar bij de deelnemende winkels in Het Hart van Voorschoten en te downloaden van de sites www.kunstgenootschapvlietstreek.nl en www.voorschotensekunstkring.nl.

Jubilerende Kunstkring pakt nog één keer uit
Oud-burgemeester Peter Cannegieter was vanuit zijn huidige woonplaats Rome naar Voorschoten gekomen om de dubbeltentoonstelling die een ode brengt aan Paul Citroen en Harm Kamerlingh Onnes te openen. Deze Voorschotense Kunstenaars zijn vanaf de oprichting betrokken bij de Voorschotense Kunstkring.
Voorzitter van de VKK Gert Both, overhandigde de heer Cannegieter het jubileumboek van de VKK en Aeltsje Sierksma had voor hem nog een verrassing in petto: een schilderij dat zij heeft gemaakt van de Laurentiuskerk in Eenrum, de geboorteplaats van de heer Cannegieter.

Deze tentoonstelling is de laatste in de serie dubbeltentoonstellingen van de jubilerende Voorschotense Kunstkring zie ook: http://website.museumvoorschoten.nl

In de Voorschotense Krant van 18 november meer over de activiteiten in het kader van het jubileum van de VKK.

Oud-burgemeester Peter Cannegieter ontvangt het jubileumboek van de VKK van voorzitter Gert Both
De Laurentiuskerk van Eenrum
Pompoenen uithollen op het Treubplein
Pompoenen uithollen op het Treubplein
Halloween in het Hart van Voorschoten
Kunstroute, schilderij in de etalage bij Label by Label
Werk van Johan van Rixtel bij Perez
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 4 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 4 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 4 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 4 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden