Op de foto de inzendingen van de genomineerde PeacePosters van 2016.
Op de foto de inzendingen van de genomineerde PeacePosters van 2016.

Lions Peace Poster wedstrijd

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Zaterdag 4 november opent Erwin Lunshof,  voorzitter van de Lions Voorschoten, de expositie van de Peace Posters in het Museum Voorschoten. Op 
zondag 12 november vindt de prijsuitreiking voor de mooiste Peace Poster plaats door Arita Jol, bestuurslid Museum Voorschoten

Tijdens de Week van de Kunst, die van 3 t/m 12 november dit jaar voor de 5e keer in Voorschoten wordt georganiseerd, krijgen ook de genomineerde PeacePosters weer een plaats in het Museum Voorschoten. Schoolkinderen uit de laatste klassen van de Voorschotense basisscholen worden al tekenend gestimuleerd om na te denken over vrede. 

De tentoonstelling van de genomineerde posters geschiedt in het museum waar gedurende de openingsdagen van het museum alle genomineerde PeacePosters te bezichtigen zijn. De winnaar en de prijsuitreiking wordt vervolgens in het museum feestelijk gepresenteerd. De winnaar mag naar de landelijke finale en wie daar wint, mag zelfs naar New York voor de wereldfinale.

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo'n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 13 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 14 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 19 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 apr, 09:19 1