Afbeelding

Make It Your Own Speelt "Doesje"

Algemeen Kunst & Cultuur

Make It Your Own Speelt "Doesje, een muziektheatervoorstelling over Nelly en Theo van Doesburg" in de Bibliotheek van Voorschoten

Aankomende Woensdag 8 november om 20 uur speelt muziektheatergroep Make It Your Own hun muziektheatervoorstelling Doesje in de  Bibliotheek van Voorschoten. Aansluitend verzorgd Djura Willems van het Mauritshuis een lezing over De Stijl.

Doesje gaat over Nelly van Doesburg die net haar man Theo van Doesburg is verloren en teruggekeerd is naar hun huis in Meudon (onder Parijs in Frankrijk). Ze weet daar het dagelijkse leven nog niet echt op te pakken. Doesje, zoals zij haar echtgenoot noemde, was haar alles. Hij heeft haar gevormd. Hoe moet zij nu verder....? Daar brengt Hermine, de nieuwe huishoudster, verandering in. Maar de relatie tussen de twee vrouwen is lastig. Ze kennen elkaar al heel lang. Vroeger waren ze vriendinnen. Nu ze beiden volwassen zijn is de verhouding meesteres-huishoudster lastig. Komen ze er samen uit?

Het muziektheaterstuk wordt live op piano begeleid door Bettekee de Kroon. Zij speelt onder andere favoriete stukken van Nelly van Doesburg. Daarnaast hebben studenten van de opleiding visual art van Amsterdam beelden bij het verhaal gezocht en vormgegeven.

De lezing over De Stijl zal na de pauze plaatsvinden. Tijdens de lezing zal Djura Willems dieper ingaan op en uitleg geven over de beelden die tijdens Doesje worden getoond.

Kaarten zijn te verkrijgen via

https://www.obvw.nl/agenda-obvw/theatervoorstelling-en-lezing-over-de-stijl.htm

U mag deze bijzondere avond niet missen!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9