Afbeelding

Harm Kamerlingh Onnes vereeuwigde Paul en Lien Citroen in 1950

Algemeen Kunst & Cultuur

Twee fraaie portretten voor gouden Voorschotense Kunstkring

Een gastspreker, die een prachtig cadeau voor je meeneemt. Dat overkwam de Voorschotense Kunstkring (VKK) op zondag 5 november toen kunstbemiddelaar Martin Seegers naar zijn lezing over Harm Kamerlingh Onnes in Museum Voorschoten door deze kunstenaar gemaakte portrettekeningen van die andere VKK-grootheid Paul Citroen en diens echtgenote Lien als gift meebracht. Een geschenk dat in dank werd aanvaard en nu waarschijnlijk een mooi permanent plekje op de VKK-expositiezolder krijgt om leden en bezoekers voortdurend te herinneren aan deze twee grote meesters van het eerste uur.

De lezing voegde een bijzondere noot toe aan Jubileumexpositie #3 waarin niet toevallig beide kunstenaars samen als inspiratiebron voor huidige VKK-leden fungeren. In dit kader is er ook op zondag 12 november weer het nodige te beleven als Marian Smit, Albert Jan Cool en Ina Versteeg midden tussen de kunstwerken op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis hùn portretteerkwaliteiten zullen etaleren en Jackie van Duin, Sylvia Spek en Jozef Sloots om 15 en 16 uur poëzie en dans zullen combineren.

Maar ook zonder al deze extra's is de dubbeltentoonstelling in het museum en op de daar tegenover gelegen zolders een (gratis!) bezoek meer dan waard. U kunt tot en met 19 november langskomen op de woensdagen, zaterdagen en zondagen tussen 12 en 17 uur. Wilt u met een groep op een andere tijd komen kijken? Dat kan in beperkte mate. Tijdig vooroverleg is dan ook nodig. U kunt contact opnemen via info@voorschotensekunstkring.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 7 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 8 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 13 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 20 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 22 uur geleden