Afbeelding

Voorschotense Raad akkoord met begroting

Algemeen Politiek

Voorschoten – Met vijf stemmen tegen en 14 voor, is de begroting donderdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad. Maar liefst 50 moties en amendementen waren ingediend, waaronder drie alternatieve begrotingen maar de meerderheid koos voor de keiharde bezuinigingen.

En die zijn hard nodig om onder het preventief toezicht van de provincie uit te komen. Dat was ook de prioriteit van burgemeester en wethouders want 'anders wordt ook over de bestuurlijke toekomst van Voorschoten door de provincie besloten', gaf wethouder Daan Binnendijk enige weken geleden te kennen.

Wel is besloten om te kijken of het mogelijk is een taskforce zwembad in te stellen. Dat zou zo'n € 40.000,- gaan kosten en dekking voor dat geld is er nog niet. Ook een motie over de ozb voor niet-woningen werd overgenomen, gekeken wordt of verhoging van dit bedrag, een verlaging voor de ozb voor woningen kan betekenen.

Een uitgebreid artikel is in de Voorschotense Krant van 17 november te lezen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 53 minuten geleden
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 18 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 18 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 18 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 18 uur geleden