Afbeelding

Justin Wevers 'Op de fiets de wereld rond'

Algemeen

Justin Wevers houdt ons op de hoogte van zijn reiservaringen gedurende zijn fietstocht rond de wereld. In de Voorschotense Krant hebben wij zijn verhaal iets in moeten korten. Onderstaand het hele verhaal van Justin zelf en de door hem gemaakte foto's.

'Zo daar zitten we dan een kleine 16 dagen verder , tijd vliegt al moet ik zeggen dat het voor mij al veel langer voelt dan de 16 dagen. Zoveel verschillende landschappen gezien en al zoveel emoties meegemaakt puur en intens.
Het begon dus op een koude zaterdagmorgen de 28e oktober vertrok ik vanuit San Sebastian na 2 gezellige dagen met een goede vriend van me te hebben doorgebracht in het moet ik zeggen mooie plaatsje. 

De eerste dagen waren zwaar lang en vooral erg nat. Had ik me dan niet goed genoeg ingelezen of voorbereid? Nou laat ik het zo zeggen ik heb bepaalde dingen misschien een klein beetje mooier gemaakt dan ze daadwerkelijk waren , liefde maakt blind zeggen ze weleens toch? Misschien was ik wel heel erg verliefd op het idee van mijn nieuwe avontuur en maakte mij dat ook direct een beetje blind voor de randzaken.

Na een aantal intense en mooie dagen in het Baskenlandschap reed ik de provincie van Castilie de Leon in een van de grootste provincies van Spanje. Hier fietste ik op vele stukken evenwijdig aan de bekende Camino de Santiago , hierdoor had ik ook al als echte tourist al mijn accomodaties vastgelegd op voorhand want ja het zal er wel druk zijn toch? Nou vergeet het maar er was bijna niemand en menig camping / hostel had ik dan ook volledig voor mezelf.

In Castilie de Leon liep het landschap al snel over van bergen naar enorm droge uitgestrekte stukken land zo erg zelfs dat ik soms in mijn arm moest knijpen om te beseffen dat ik niet terug was in de Outback van Australie. Hier waren de temperaturen wel weer hoger wat dan weer een plus was en een regendruppel hoef je daar ook niet te verwachten. Aangezien ik vast zat aan mijn op voorhand vastgelegde accomodaties had ik enorme lange dagen van met gemak 7/8 uur in het zadel en kwamen de dagen soms richting de 130+km!  Ik had al weleens op de fiets gereden maar aangezien ik zelf in Barcelona woonde en de fiets in Nederland stond was dat niet meer dan soms , na enkele dagen was een pot vaseline dan ook een van de beste aankopen in tijden.

Na 8 dagen en bijna 800 km verder kwam ik aan in Portugal hier verbleef ik in een leuke eco cabin op een ook al gesloten camping maar gelukkig maken ze voor fietsers nogal vaak een uitzondering. Wel kijken de mensen me altijd aan of ik gek ben en zeggen ze Muito Frio a noite , of te wel erg koud snachts. En daar is geen woord van gelogen , de nacht temperaturen komen hier al snel onder nul en in je tentje is dat niet ideaal.

Niet veel later reed ik weer Spanje binnen om het landschap van Galicie te ontdekken en dit bleek een goede keuze te zijn. Het is een prachtig gedeelte Spanje met enorme stukken ongerepte natuur en prachtige vergezichten. Hier heb je ook veel natuurlijke warm waterbronnen dus soms kon ik heerlijk na een lange dag klimmen bijkomen in een lekkere warm waterbron , goed voor de spiertjes!

Na enkele prachtige dagen vol mooie hikes en fiets kilometers reed ik weer het Noorden van Portugal in onderweg naar het Parque Nacional Peneda Geres een ander mooi ongerept natuurreservaat in Portugal.

Overigens voor de koffieliefhebbers hier in Portugal betaal ik niet meer dan 0.60 cent voor een enorm lekkere sterke espresso , espresso formaat is de normale bak hier in Portugal wat mij goed uitkomt!

Ik zit nu op een kleine 1100km en vanaf nu ga ik het wat rustiger aanpakken om meer bekend te worden met het land Portugal en de bevolking , ik zal de komende periode vele steden bezoeken en mooie plaatsjes. Uiteraard sla ik de mogelijkheid om bekend te worden met de nationale gerechten niet over en zal ik ook als de mogelijkheid het toelaat een lekker glaasje port achterover slaan.

Kortom de komende periode zal ik in Portugal doorbrengen en op een rustiger tempo afdalen naar het warmere zuiden. Wat de komende periode precies gaat brengen ben ik zelf even benieuwd naar als jullie , maar geen plan is voor mij zeker het beste plan!

Safe travels , Justin 

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 28 minuten geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 6 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 6 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 7 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 7 uur geleden