De winnaars van de etalage wedstrijd
De winnaars van de etalage wedstrijd

Prijsuitreiking Hart voor Kunst

Algemeen

Winkeliers en kunstenaars lijken tevreden

Marcel Laumen, Caroline Bik, Ellie van Berkel en Els Jansen zijn de prijswinnaars van de eerste Hart voor Kunst in het Hart van Voorschoten. Zij losten net als de meeste andere deelnemers acht van de tien gestelde vragen goed op. De twee andere vragen waren onoplosbaar en werden daarom door de jury buiten beschouwing gelaten. Het lot bepaalde uiteindelijk, dat deze vier de prijzen kregen.

Tijdens een gezellige bijeenkomst in Museum Voorschoten kregen de vier winnaars hun prijs door de voorzitter van de Voorschotense Kunstkring, René Smittenaar uitgereikt. In zijn korte speech roemde hij de samenwerking met Kunstgenootschap Vlietstreek en de winkeliers in het Hart van Voorschoten, die tot het succes van dit leuke nieuwe initiatief heeft geleid. Hij hoopt dan ook dat de etalageroute en -wedstrijd in 2018 en volgende jaren een vervolg en een vaste plaats op de lokale evenementenkalender krijgt. Het overleg daarover start binnenkort.

De prijzen van respectievelijk € 100, € 50, € 40 en € 30 kunnen de winnaars besteden voor aankopen bij winkeliers en horeca in het Hart van Voorschoten en beide kunstenaarsgezelschappen.

De prijsuitreiking vormde tevens onderdeel van het slotakkoord van de jubileumexposities van de in 2017 50 jaar geworden Voorschotense Kunstkring. De prijswinnaars maakten dan ook -voor zover zij nog niet eerder waren langs geweest- dankbaar gebruik van de mogelijkheid om ook die nog te bezichtigen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 1 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 2 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 8 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 14 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 17 uur geleden