Afbeelding

D66 blij dat Klijnsmagelden worden besteed aan de doelgroep: kinderen in armoede

Algemeen Politiek

Donderdag discussieerde de gemeenteraad van Voorschoten over een motie van D66. In de motie roept de D66 de wethouder van Voorschoten op om alle geld dat staatssecretaris Klijnsma aan de gemeente Voorschoten heeft gegeven ook daadwerkelijk te besteden aan de doelgroep van kinderen die opgroeien in armoede. De wethouder had juist een goede bestemming gevonden voor de helft van het bedrag: er is nog 43.000 euro te besteden. "Het is niet de bedoeling dat het geld nu in de algemene reserves blijft zitten", aldus Aisia Okma.

D66 heeft begin van het jaar ingestemd met de "omleiding" van het Klijnsmageld, op voorwaarde dat er gekeken zou worden naar een goede bestemming van het geld. Het geld mocht van D66 uit een ander potje worden gehaald, maar het doel: goed zorgen voor kinderen in armoede hebben we altijd in de gaten gehouden. Okma: "Nu blijkt dat de helft van het geld nog niet is besteed, stellen we daar dus vragen over". De SP en De PvdA dienden de motie mede- in.

Na de armoedeconferentie, eind van de afgelopen zomer, bleek dat vooral gezinnen met opgroeiende kinderen in de knel zitten. "De wethouder heeft toegezegd om ook voor volgend jaar te kijken hoe met het geld – in 2018 beschikken we dan dus over 126.000 euro- duurzame oplossingen kunnen worden bedacht voor kinderen die in armoede opgroeien. Met deze toezegging van de wethouder zijn we tevreden", zegt Aisia Okma over de discussie over haar motie in de raad.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 5 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 16 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 18 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 23 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 apr, 09:19 1