Afbeelding

Jebroer, van ruwe steen naar geslepen diamant

Algemeen

De Voorschotense Tim Kimman ondervindt als hardstyler, rapper, producer, acteur, regisseur, docent en singer-songwriter ongekend groot succes. Elke ochtend wrijft hij in zijn ogen of het werkelijk zo is. 'Ja man, het is echt zo.' Na 10 jaar is hij teruggekeerd naar Voorschoten om met zijn gezin rust te zoeken.

door: Nico Fennes
Foto: René Zoetemelk

Voorschoten - Tim Kimman, alias Jebroer, is in hoog tempo uitgegroeid tot een van de meest gevraagde artiesten in de nationale en internationale hardcore- en rapscene. Het in 2016 uitgekomen Elf11 album, met 11 songs en 11 producers is van grote betekenis. Kind van de Duivel, een nummer op het Elf11 album, zorgde voor opschudding in het Overijsselse Vriezenveen. Een groep dominees van de Hervormde Kerk beschouwen de tekst als goddeloos en keren zich tegen Jebroer. Op festivals voeren zij met een bijbelbus en het uitreiken van flyers campagne en waarschuwen zij tegen de verdoemenis die het lied volgens hen predikt. De discussie over de duivelse tekst werd voortgezet In de Nederlandse en Belgische media en bracht daarmee Jebroer in de picture. Zelf vindt hij al die negatieve ophef niet nodig. 'Het is zeker niet mijn bedoeling christenen met mijn lied te kwetsen', aldus Jebroer. Zijn boodschap is dat je elke dag opnieuw het leven maximaal moet vieren. Zelf doet hij dat door intens te genieten van zijn werk als muzikant en zijn gezin met twee jongens en een derde op komst. Kind van de Duivel is op allerlei manieren gecoverd, zelfs op kerkorgel. Door alle publiciteit verwierf hij de status van bekende Nederlander en leverde het een run op zijn album en video's. Zijn video's werden tot nu 110 miljoen keer bekeken en die van zijn nieuwe single Engeltje zelfs een miljoen keer op één dag.

'Hoe kan het dat je het zo goed doet', vraag ik. 'Mijn drijfveer voor een bestaan in de muziekwereld is bijzonder groot. Ik wilde absoluut doorbreken, er alles voor over hebben en er heel hard voor werken. Ik heb mijn kans gepakt en vul het gat in de markt met dansbare hardcore, freestyle en hardstyle nummers.'

Na bekende producties als debuutsingle Btje vliegen tog, maar ook Nooit meer slapen en Omlaag, volgde Jebroer tezamen met bekende namen als o.a. Julian Jordan, Tim Knol en Martin Garrix een opleiding aan de Herman Brood Academie en kwamen zijn talenten verder tot ontwikkeling. De ruwe steen verder geslepen, kan je zeggen. Hij werd er zelfs docent en het is zijn passie jonge artiesten op het business vlak te helpen hoe zij om kunnen gaan met sociale media en het ontwikkelen van een artistieke visie waarmee zij zich onderscheiden van anderen, zoals hij zichzelf onderscheidt. Tim schrijft zijn eigen songteksten en produceert onder eigen muzieklabel ROQ 'N Rolla.

Jebroer begon de laatste jaren meer en meer te schitteren in samenwerking met grote namen, waaronder saxafoniste Candy Dulfer, legende Paul Elstak die hem liet kennismaken met hardstyle, en de Duitse raveband Scooter (nieuwe versie van Me Gabber). Naast alle Gouden en Platina albums ondervindt Jebroer hoogtepunten met optredens op hele grote festivals in binnen- en buitenland, zoals op PinkPop, Lowlands en Tomorrowland. In 2017 alleen al 275 shows waarvan 7 op één dag. Samen met Anita Doth – zangeres van het in de jaren '90 zo bekende 2 Unlimited – heeft hij net de nieuwe single Marathon uitgebracht.

'Wat gaat jouw toekomst brengen', is mijn vraag. Woensdag 13 december zat ik in het TV programma The Roast, waarin ik o.a. met Lange Frans en Sylvana Simons de radio DJ 'Giel Beelen' op de korrel neem. Vanaf januari worden er een jaar lang opnames voor een TV documentaire over mijn leven gemaakt. Verder zit mijn agenda voor 2018 al bomvol. Ik sta weer op festivals en ga grote shows doen die ik nu nog even als verassing voor mij houdt. En - last but not least - er komt weer een nieuw album aan.'
'Jebroer, een 18-karaats diamant uit Voorschoten jah.'

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 4 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 4 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 4 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden