De fysiotherapeuten Martijn Anker en Erik van der Pot zijn geregeld op de sportvelden te vinden. Foto: Vsk
De fysiotherapeuten Martijn Anker en Erik van der Pot zijn geregeld op de sportvelden te vinden. Foto: Vsk

Paulides + Partners begeleidt de zaterdagselectie van V'97

Algemeen Ondernemer in beeld

Blessures zijn in de sport nooit helemaal uit te sluiten, maar door goede preventie en snel ingrijpen kun je veel narigheid voorkomen.

door: Redactie

Voorschoten - Aan het woord zijn de fysiotherapeuten Martijn Anker en Erik van der Pot van de praktijk Paulides + Partners. Beide therapeuten hebben zich gespecialiseerd in sportfysiotherapie en werken niet alleen in de praktijk aan de Van Beethovenlaan maar zijn ook regelmatig op de sportvelden te vinden. Bij hockeyvereniging Forescate en bij Voorschoten '97 houdt de praktijkinloopspreekuren waar sporters met hun blessures en vragen over herstel terecht kunnen.

Sponsorcontract V'97 uitgebreid
Onlangs is het sponsorcontract tussen V '97 en Paulides + Partners fysiotherapie uitgebreid met extra uren voor de zaterdagselectie. Erik van der Pot en Martijn Anker zorgen er niet alleen voor een goede begeleiding van geblesseerde sporters maar geven ook advies hoe blessures kunnen worden voorkomen. 'Onze ervaring is dat als je meteen ingrijpt bij een blessure en de juiste oefeningen doet, je veel sneller van een blessure herstelt. Loopt iemand bij de training een blessure op dan kan hij of zij meteen bij ons 'op de bank' in het clubhuis. Onze begeleiding gaat door totdat de sporter weer met het team mee kan spelen. Ook werkt onze aanwezigheid preventief , wij pikken er wel eens iemand uit die een verkeerde houding heeft of niet goed loopt, met oefeningen en een speciale looptraining kun je een blessure die op de loer ligt voorkomen.

Goede conditie voor je gaat skiën
Straks gaat het ski-seizoen weer van start en zien de beide fysiotherapeuten op de praktijk weer heel wat wintersporters die tijdens het skiën een blessure hebben opgelopen. 'Mensen die nauwelijks sporten gaan opeens een week volop skiën, onverstandig!'

Goed materiaal helpt blessures
te voorkomen

Niet alleen voetballers en hockeyers komen met hun blessures bij Paulides + Partners. Martijn, 'wij zien ook veel tennisspelers met elleboog en schouderblessures. Vaak te voorkomen door op tijd een blik nieuwe ballen en een goede demper op je racket aan te schaffen', adviseert hij.

Inloop sportspreekuur
Elke vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur is er bij Paulides + Partners een gratis inloopspreekuur, graag wel van te voren even bellen dat je komt 071-5617336.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 4 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 8 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24