Afbeelding

Victor en Quinten in kerstprogramma Joris's Kerstboom

Algemeen

Voorschoten - Vorige week hadden ze al kennisgemaakt in de Bibliotheek: presentator Joris Linssen en 'Biebtoppers' Victor Karremans en Quinten Snel. De twee leerlingen van de Fortgensschool raakte spontaan aan de praat met Joris en zij bleken nog lang niet uitgepraat. Joris nodigde de twee jongens uit groep 8 van de Fortgensschool daarom uit voor de TV-opnames voor zijn kerstprogramma 'Joris' kerstboom' in Deventer.

Die uitnodiging lieten de twee jongens uiteraard niet voorbij gaan. Samen trokken zij op zondag 17 december met de auto naar Deventer. Nette kleding aan en een beetje gel in het haar. Geen enkele spanning te bekennen.

Joris was de beide mannen niet vergeten. Een warm welkom met een lekkere beker chocomel. Wat geruststellende woorden en hop, op naar de camera onder de kerstboom. Joris was het verhaal van vorige week niet vergeten. "Hij wilde graag weten waarom ik in het vorige schooljaar naar een andere school ben gegaan", aldus Quinten. "Ik bleek dyslexie te hebben en op de Fortgensschool konden zij mij beter helpen".

"Wat was het leukste op de nieuwe school?", vroeg Joris. "Op mijn eerste dag was iedereen in de klas zwart-wit gekleed. Iedereen was hetzelfde. Ook ik moest een zwarte broek en een wit t-shirt aan, dus ik hoorde er gelijk bij." Victor vult aan, "Logisch toch. Het is best wel spannend als je in een nieuwe klas komt. Bij ons is iedereen gelijk, dus ook Q."

Met Victor raakt hij al snel bevriend. Voor Quinten aanleiding om zijn maat Victor te bedanken. Samen hebben zij daarom in Joris's Kerstboom een foto en een wens opgehangen. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Kijk dan op kerstavond (24 december) om 21.15 uur op NPO 1 naar Joris's Kerstboom.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 4 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 8 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24