In de Kerstvakantie is ook het springkussenfestival in de Sporthal. Foto: pr
In de Kerstvakantie is ook het springkussenfestival in de Sporthal. Foto: pr Foto: Marjolein Altena

Kerstvakantie activiteiten in het Zwembad en de Sporthal

Algemeen Sport

Niemand hoeft zich in de Kerstvakantie te vervelen. Sportfondsen Voorschoten organiseert in Zwembad Het Wedde en Sporthal De Vliethorst elke dag een activiteit waar iedereen aan mee kan doen.

Voorschoten - 'Maar aan de activiteiten in het zwembad zit vanwege veiligheidsredenen wel een voorwaarde', zegt Pim van Hal van Sportfondsen. 'Je moet wel minimaal een A-diploma hebben. Zo niet, dan kan je alleen komen zwemmen onder begeleiding van een zwemmende volwassene van minimaal 18 jaar oud die ook daadwerkelijk het water in gaat!' Medewerkers van zwembad Het Wedde en sporthal De Vliethorst hebben hard aan het programma gewerkt en 'we zijn er natuurlijk ook allemaal bij als begeleiding!' Op woensdag 27 december is het 'Kerstballen opruimen', van 12.00 tot 15.00 uur in het zwembad. Op donderdag 28 december is het van 12.00 tot 15.00 uur Dansen op het ijs met floatfit matten in Zwembad Het Wedde. Donderdag 29 december oliebollen zoeken en op 30 december de vuurwerk-dans, ook van 12 tot 15.00 uur in het zwembad.

In het nieuwe jaar begint Sportfondsen Voorschoten ook weer voortvarend. Op 2 januari van 12.00 tot 15.00 uur is de vuurwerk-dans in het zwembad en op 3 januari kunnen kinderen in het zwembad een sneeuwpop maken door een van de deelnemers helemaal met kurk te omhangen. In de sporthal is er van 13.00 tot 15.00 uur de Skate-disco.Op 4 januari van 12.00 tot 15.00 is er de slee-race in het zwembad. De bodem van het bad gaat omhoog zodat de kinderen kunnen rennen richting het schuine gedeelte en dan op een surfboard kunnen springen. Wie het verste glijdt is de winnaar! In de Sporthal kunnen kinderen van 13.00 tot 14.00 uur boogschieten.

De laatste activiteit in de Kerstvakantie is op 5 januari. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen in het zwembad 'sneeuwballen' gooien. En: het is bijna een traditie: het springkussenfestival. Op deze vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur in Sporthal De Vliethorst met 12 springkussens.
Kaarten voor alle activiteiten kunnen online worden gekocht via www.sportfondsenvoorschoten.nl of aan de kassa. Boogschieten gaat via Voorschoten4Kids: www.voorschoten4kids.nl

Zwembad Het Wedde: Richard Wagnerlaan 85.
Sporthal De Vliethorst: Burgemeester Van der Haarplein 9.

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 3 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 5 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 21 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 23 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 apr, 10:30