<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ondernemer in beeld

Leidsch Dagblad oordeelt: De Knip is lekkerste plekje in regio


Voorschoten – Restaurant De Knip is door het Leidsch Dagblad uitgeroepen als de beste van de tien lekkerste plekjes in de regio. Een mooie opsteker voor chefkok/eigenaar Marcel van Teijlingen en zijn team zo aan het eind van dit jaar. 

De culinaire recensenten van het Dagblad waren het gloeiend eens over de eerste plaats. Het hele jaar door hebben ze diverse restaurants bezocht en De Knip was de beste met een eervolle vermelding: 
'Je eet met je ogen, heet het. Dan doelen de bedenkers van dit gezegde vooral op de schoonheid van het bord, de kunstzinnige schikking van de ingrediënten. En zeker, die opmaak telt mee, vooral bij de restaurants in de top drie van dit jaar. Maar wij houden ook van uitzicht dat verder reikt dan de rand van de tafel. En daarmee zit je -naast natuurlijk de heerlijke smaken- ook goed bij onze persoonlijke favoriet van het afgelopen jaar. De Knip staat in Voorschoten op misschien wel het meest schilderachtige plekje om te eten, aan het water, in een klassiek gebouw, waar het zonlicht (bij goed weer) de esthetische waarde van het gerecht verlicht. En natuurlijk mogen de gerechten er zelf ook zijn. De Knip verdient glansrijk de Bib Gourmand die het restaurant ook voor volgend jaar weer heeft mogen ontvangen.'

In 1881 werd de van oorsprong kleine boerderij aan de Vliet omgetoverd tot een veerpontcafé en werd de eerste horecavergunning door de gemeente Veur het toenmalige Leidschendam afgegeven. In 2016 vierde Restaurant De Knip haar 135-jarige bestaan en kreeg een klein zusje Bistro de Bollenschuur, een intieme eetgelegenheid in Voorschoten met Frans georiënteerde gerechten, waar u niet alleen terecht kunt voor een lunch, maar ook voor koffie met iets zoets of een borrel met bijvoorbeeld charcuterie.

Marcel van Teijlingen: 'Gastheerschap en koken is net als kunst, het moet een uitdaging hebben. De ultieme vorm van kunst is om u, als gast, onbezorgde momenten te doen beleven alsmede een culinaire ervaring van wijn en spijs.'

Meer info: www.restaurantdeknip.nl 


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten