Afbeelding

ONS Voorschoten: Geef kinderboerderij snel duidelijkheid over contractverlenging

Algemeen Politiek

PERSBERICHT

De kinderboerderij aan de Rosenburgherlaan 9 in Voorschoten ontvangt tot en met het eerste kwartaal van 2019 een gemeentelijke subsidie van 73.000 euro per jaar. Daarna wordt deze subsidie verlaagd naar 15.000 euro. Beheerder Sandy Seijn zit vol met plannen om de kinderboerderij toch open te kunnen houden. Zo wordt onder andere gedacht aan het bieden van dagbesteding voor mensen met een beperking. Om deze nieuwe activiteiten ook echt te realiseren, moet er eerst geïnvesteerd worden. En daar zit nu het probleem: het contract dat de gemeente als verhuurder heeft gesloten loopt maar tot 1 april 2019.

Commissielid Hans van der Elst: "Je moet als ondernemer van de gemeente kunnen verwachten dat je maximaal wordt ondersteund door het verstrekken van duidelijkheid. Waar het de kinderboerderij betreft: we zijn blij met de daadkrachtige aanpak van de beheerder. Zij ziet mogelijkheden aanvullende inkomsten te genereren en wil die nu snel gaan benutten. Het is daarbij goed te begrijpen dat er eerst zekerheid moet zijn over contract verlenging na 2019, voordat investeringen worden gedaan. Bovendien: Er is tijd nodig voordat nieuwe activiteiten echt gaan renderen. Dan is 1 april 2019 niet zo ver meer weg."

ONS Voorschoten heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college gesteld over het verlengen van de huurovereenkomst met de kinderboerderij.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 1 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 6 uur geleden 18
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24