Afbeelding

Steun actie Row for cancer,

Algemeen Sport

Mark Slats valt het wereldrecord solo oceaanroeien aan.

Wassenaar - Elke dag een Elfstedentocht, in je eentje 16-18 uur keihard roeien in een boot van ruim 350 kilo. Zoiets doet de Wassenaarse aannemer Mark Slats nu al drie weken bij zijn oversteek van La Gomera naar Antigua. Als deze super sportman heel blijft en de wind in de gunstige hoek, zal hij rond 15 januari aankomen in een wereldrecordtijd voor dit type roeiboot. Hij roeit al drie weken gelijk op met een kopgroep van drie vieren in de Atlantic Challenge met een dagafstand van meestal ruim 80 mijl. Zijn naaste tegenstander in de soloboten ligt bijna een week roeien achter. Op internet is de race goed te volgen via www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2017racetracker/ . Op nieuwjaarsdag en vanavond was deze toproeier live op  www.facebook.com/pg/markslatsavontuur/ via de satelliet telefoon te horen. Bijzonder te horen hoe Mark geniet van het leven op zee, de dolfijnen, vliegende vissen, vogels. Het roeien bij volle maan onder een heldere sterrenhemel....Dit zegt de man die dag-in dag-uit aan het roeien is tussen golven van 2 tot 5 meter hoog. En bedenk dat hij zelf ook nog op dat wiebelende bootje zijn eten moet klaarmaken, navigeren, boot onderhouden en regelmatig uitrusten. Moeilijk je voor te stellen, maar deze 'superman' doet het maar, met pijnlijke handen, maar eigenlijk verder zonder ernstige fysieke ongemakken. De voorzitter van roeivereniging Rijnland zal tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari a.s. daarom even stil staan bij deze unieke prestatie van deze door Rijnland opgeleide roeier.   

Een belangrijke drive voor Mark zijn de aanmoedigingen via facebook van vrienden en fans. Zelf zegt hij dat zijn grootste stimulans de bijdragen zijn die binnenkomen voor zijn steunproject Row4Cancer. De opbrengst staat nu al op op ruim 13.000 euro. Het geld gaat naar de Antoni van Leeuwenhoek foundation die daarmee goedkopere medicijnen wil ontwikkelen tegen kanker, zie https://actie.avlfoundation.nl/row4cancer . En elke steun is zowel voor Mark als dit project van harte welkom !

Nico van Ravesteyn, 4 januari 2018

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 18 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9