<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Zondag 21 januari 15:00 uur staat Lou Guldemond- samen met zijn "Friends" – in het Wapen van Voorschoten en gaat er 'vol in'. Toegang: gratis. Foto:
Zondag 21 januari 15:00 uur staat Lou Guldemond- samen met zijn "Friends" – in het Wapen van Voorschoten en gaat er 'vol in'. Toegang: gratis. Foto:
Kunst & Cultuur

Lou Guldemond & Friends – gaan 'Vol erin'

Expressief legt Lou uit wat ons te wachten staat op Jazzy Sunday Afternoon in het Wapen van Voorschoten. Bevlogen spreekt hij over zijn bevriende muzikanten en zijn handen beelden uit hoe zij in het muziekspel kunnen opgaan. Als we samenspelen gaan we er vol in, verduidelijkt hij.

Door: Nico Fennes

Voorschoten - Het zijn dan ook grote namen. Karel Boehlee (toetsen), Rolf Delfos (sax), Boudewijn Lucas (bas), Danny Sahupala (drums), Martin Verdonk (percussie) en Lou Guldemond (gitaar), top musici uit Nederland, die hun sporen hebben verdiend bij het Metropool Orkest, Toots Thielemans, Gino Vannelli, Incognito en vele andere binnen- en buitenlandse acts.

'Wat is die aan Jazz gerelateerde Pop?', vraag ik. 'De akkoorden en melodieën komen uit de jazzhoek, maar de beats komen vooral uit de funk en de pop. Dus met een opvatting van deze tijd en niet van de jazz uit de jaren '50. De songs hebben een duidelijke melodie en zijn goed te volgen voor een breed publiek', aldus Lou, die overigens al meer dan 30 jaar, in verschillende bezettingen, met de hierboven genoemde muzikanten samenspeelt.

Lou Guldemond speelt een groot deel van zijn leven al gitaar. Als jonge tiener leerde hij van oud-Voorschotenaar Aad Rodenburg zijn eerste eenvoudige gitaargrepen en maakte zich zelf daarna wegwijs op de gitaar. De pop uit de jaren '60 en rock uit '70, inspireerde hem. Met name The Beatles waren een grote inspiratiebron. Door de jaren heen zijn er invloeden bijgekomen van gitaristen als George Benson, Larry Carlton en vooral Lee Ritenour en heeft zijn muzieksmaak, die zich typeert als 'fusion' (een mengeling van jazz en pop), zich verder ontwikkeld. Wat niet wil zeggen dat Lou zich beperkt tot dit ene genre.
Zijn staat van dienst op muziekgebied is van betekenis. In de jaren '80 trad hij op met de succesvolle Pasadena Dreamband. Met o.a. saxofonist Toon Roos en Karel Boehlee speelde hij in de groepen Top Secret en Batida. Ruim twee maanden speelde hij op Aruba en begeleidde daar o.a. Hans Kazan. Hij speelde Lou met Brigitte Kaandorp in de show "Chez Antoine". Met Michel van Schie produceerde hij in de CD 'It's Happening' van gitarist Martijn van Iterson, grotendeels in Lou's studio opgenomen. Met de band 'His Madam's Voice' trad hij 4 keer op in Taipei (Taiwan). Met Sister Sledge - bekend van 'We are Family'- deed hij een optreden in Marbella. In Indonesië een tour met Marlayne Sahupala en de Lou-G-Band. In 2004, 2006 en 2008 deed hij theatertours met Big Black & Beautiful (sisters van de soul & disco), met een DVD van het optreden in Carré als blijvende herinnering.

Lou bracht in 2012 zijn CD 'That's It!' uit. Hierop staan 11 door hem zelf geschreven tracks. 'Het is een mengeling van smooth-jazz, pop en fusion stukken, met muziek die laat zien wie ík ben', zegt Lou. Vanaf 2014 speelde Lou geregeld in de North Sea Jazzclub in Amsterdam. Van deze optredens zijn onder de naam A Perfect Combination opnames gemaakt voor de televisiezender Djazz-TV. De laatste jaren maakt Lou deel uit van Licks & Brains. Een 18-mans tellende bigband in het soul, funk en jazz genre met Rolf Delfos als bandleider. Lou laat enthousiast de pas uitgebrachte EP 'Next' van Licks & Brains zien, die is opgenomen met gastzanger en trombonist Joseph Bowie (Defunkt-USA).

Allesomvattend is Lou Guldemond gitarist, songwriter en producer. Maar wat hij vooral wil is gitaarspelen. Geen dag gaat voorbij zonder dat Lou in eigen studio een gitaar pakt om te oefenen en nummers door te nemen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten