Afbeelding

Woensdag 17 januari, 20.00 u: IFFR-Preview Tour "Sweet Country"

woensdag 17 januari 2018 20:00

Van 24 januari t/m 4 februari 2018 vindt de 47e editie plaats van Nederlands grootste filmfestival: International Film Festival Rotterdam.  In de IFFR Preview Tour is de premièrefilm Sweet Country ook in Filmtheater Voorschoten te zien.

Drama, western, historisch. (Aus 2017, 110 min.) Kijkwijzer: 12. Kaartje: € 8,-

Deze indrukwekkende Australische western, gebaseerd op historische feiten, speelt zich af in 1929. Het snijdt een deel van de Australische geschiedenis aan waar men daar liever niet meer aan herinnerd wordt, een geschiedenis die gedomineerd wordt door racisme, onrechtvaardigheid en geweld. Regisseur Warwick Thornton, die eerder "Samson and Delilah" maakte, verpakt zijn 'geschiedenisles' in een heel spannend en prachtig gefilmd verhaal, waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. Bekroond met de Speciale Juryprijs bij het afgelopen filmfestival van Venetië.

De Australische Outback, 1929: op het kleine veeboerderijtje van priester Fred Smith werken Aboriginal Sam Kelly en zijn vrouw Lizzie. Smith gelooft dat God alle mensen gelijk heeft geschapen, dus hij behandelt zijn twee hulpen met respect. Oorlogsveteraan Harry March heeft heel andere ideeën. Als deze zich vergrijpt aan Lizzie, schiet Kelly hem dood. De blanke woede is groot, een klopjacht op de twee wordt ingezet.