Afbeelding

Klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest

Algemeen Kunst & Cultuur

Klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest

VOORSCHOTEN- Zondag 11 februari 2018 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen Lestari Scholtes (piano) en Eduardo Paredes Crespo (viool) een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest,  Bachlaan 21, 2252NB, Voorschoten. Zij zullen werken van Mozart, Debussy, Händel, Tchaikovsky en Waxman spelen. Het concert valt binnen de reeks 'Geef Adegeest vleugels' en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Boliviaans-Braziliaans violist Eduardo Paredes (1984) begon zijn muzikale studies in Cochabamba. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland om zijn studie voort te zetten, dankzij een beurs van de Rotary Club. Hij studeerde bij Hans Scheepers en Ofer Falk aan de jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 sloot hij zijn Masteropleiding summa cum laude af bij Misha Furman en Gordan Nikolic. Eduardo kreeg regelmatig coaching van Pinchas Zukerman, Robert Cohen en Pavel Vernikov. Zijn kamermuziekonderwijs kreeg hij van de leden van het Parkanyi Quartet en Dmitri Ferschtman. Ook heeft hij masterclasses gehad bij onder andere leden van het Alban Berg Kwartet, het Vermeer Kwartet en het Fine Arts Quartet. Als solist en kamermusicus trad Eduardo op in Het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen en diverse zalen in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Slovakije, Zweden, Spanje, Engeland en Zuid-Amerika. Hij speelde kamermuziek samen met Gordan Nikolic, Gary Hoffman, Per Nyström en de leden van het Ysaye Trio.

Lestari Scholtes (1984) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles . Zij studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde zij met haar pianoduopartner Gwylim Janssens bij het Silver-Garburg Pianoduo aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Lestari won vanaf jonge leeftijd al diverse prijzen op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Steinway Piano Concours. Met haar pianoduo won zij onder andere het Vriendenkrans Concours, het Internationale Kamermuziek Concours Almere en het Concours Musical de France. Lestari gaf masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd en is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen. Ze gaf talloze concerten in Nederland en trad daarnaast op in vele Europese landen en Israel, Georgië, de Verenigde Staten (Carnegie Hall), de Verenigde Arabische Emiraten, Zimbabwe, Mongolië, Chili, Bolivia en Peru. Sinds 2014 heeft zij haar eigen kamermuziekserie 'Vrienden van de Kamermuziek' in de Amstelkerk te Amsterdam. Lestari is samen met Gwylim Janssens oprichter en artistiek-zakelijk leider van het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl.

Programma:

W.A.Mozart:
Adagio in E K 261
Rondo in C K 373

C.Debussy:
Sonata voor viool en piano LV 140
- Allegro
- Intermede
- Finale

Pauze

F. Händel:
Prayer
P.I.Tchaikovsky:
Serenade melancholique opus 26

F. Waxman:
Carmen Fantasy

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24